5 trends voor een zonnige woonkamer

5 trends voor een zonnige woonkamer

De zomer staat weer voor de deur. De dagen worden warmer en zonniger en het blijft langer licht. Dus tijd voor een zonnige woonkamer volgens de laatste trends met raamdecoratie die hier het beste bij past.

Trend 1: Kleur!

Gebruik kleur. Waar je een paar jaar geleden vooral witte interieurs zag, is kleur deze zomer echt een must. Ga bijvoorbeeld voor een mooie groene of okergele muur in je woonkamer. Vind je een fel gekleurde muur nét toch iets heftig in je interieur? Maak dan je inrichting wat spannender door gebruik te maken van gekleurde accessoires, meubels of raamdecoratie en houd je muren wit.

Trend 2: Haal het licht naar binnen

Haal de zonnestralen en het daglicht naar binnen voor een échte zonnige woonkamer. Door de juiste raamdecoratie te kiezen bepaal je zelf de hoeveelheid licht wat je binnen laat. Met houten jaloezieën kun je eenvoudig zelf de lichtinval bepalen door de lamellen te kantelen. Door de lamellen naar beneden te kantelen creëer je een prachtig lichtinval effect op de vloer. Wil je op zonnige dagen het licht juist een beetje filteren? Dan zijn jaloezieën ook ideaal, door ze meer te kantelen in een gesloten stand.

5 trends voor een zonnige woonkamer

Trend 3: Keep it simple

Kies de woonstijl die bij jou past en bepaal je eyecatcher. Het is belangrijk om van te voren te bepalen waar je de aandacht op wilt vestigen in je interieur. Ga je voor een opvallende bank, een mooie designlamp of juist voor indrukwekkende jaloezieën. Kies één aandachtspunt om je woonkamer zo rustige mogelijk houden, zonder dat het aan alle kanten schreeuwt.

Trend 4: Planten, planten en nog meer planten

Of je nu gaat voor hangplanten, grote planten, planten in terraria of een cactus alles past binnen deze trend. Het kan niet gek genoeg. De kunst is om zoveel mogelijk platen in huis te halen. Transformeer je huis in een ware jungle. De groene kleur van de planten matcht perfect bij materialen van hout. De houten jaloezieën van Inhuisplaza.nl gaan goed samen met deze trend. Of je nu kiest voor jaloezieën in een effen kleur of een houttint, het past allemaal.

5 trends voor een zonnige woonkamer

Trend 5: Warmte & gezelligheid

Het mag allemaal wat gezelliger. Waar een modern interieur eerder bestond uit een strak interieur met zo min mogelijk kleur, mag het dus nu gezelliger en warmer. Maak je woonkamer gezelliger door stoffen materialen toe te voegen. Een trend hierbij zijn de velvet stoffen. Fluwelen banken, stoelen of poefen voegen veel sfeer toe. Of kies juist voor een mooi vloerkleed of kussentjes voor op de bank. Naast stoffen materialen, zorgt hout ook voor veel warmte. Een houten bijzettafel of houten jaloezieën passen helemaal bij deze gezellige trend!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *