woontrends

Woontrends in 2019

Ieder jaar zijn er weer nieuwe woontrends te ontdekken. Weinig mensen zullen ieder jaar hun hele huis opnieuw inrichten, maar door een muur te schilderen of behangen en met wat nieuwe accessoires kom je een heel eind. Lees hieronder de belangrijkste woontrends in 2019.

Meer kleur

De afgelopen jaren waren het vooral grijstinten en neutrale tinten die populair waren. Vorig jaar was er al wat meer kleur te zien, al waren het vooral zachte tinten. Dit jaar kan je nog een stapje verder gaan. We zien fellere kleuren en ook primaire kleuren zoals geel, oranje en rood zijn populair, maar ook roze, blauwe of groene tinten. Contrast mag. In plaats van ton-sur-ton tinten of tinten uit dezelfde kleurenfamilie, kiezen we nu voor tegenovergestelde kleuren die voor veel contrast zorgen. Zwart en geel, of paars en geel, groen en rood bijvoorbeeld.

Fauteuil Vogue, Tess en Daisy

Fluweel en velours

Fluweel en velours zijn weer helemaal hip. Het past prima bij de retro trend. Je ziet steeds meer meubelen van fluweel of velours in mooie tinten. Dat past dan weer helemaal bij de trend om meer kleur in je interieur te brengen.

Monstera gatenplant

Grote planten

Kamerplanten, ze zijn terug van weggeweest. Geen vensterbanken meer vol, zoals vroeger. Maar een paar echt mooie planten als blikvanger. Dit jaar 2019 zijn het vooral de grote kamerplanten die in zijn. Zet bijvoorbeeld een grote gatenplant of een grote ficus in een mooie pot op een opvallende plaats in je kamer. Planten zijn ook duurzaam en natuurlijk en dat is ook een trend (zie onderaan).

Tafel Pozzovira en Janna

Minder strak, meer ronde vormen

Het kon de afgelopen jaren niet strak genoeg, zo leek het. Dat paste ook prima bij de industriële en Scandinavische woonstijl. Ook daar lijkt verandering in te komen. Steeds meer meubels zoals de buffetkast, vitrinekast en dressoir zijn minder strak. Banken en stoelen hebben steeds vaker ronde vormen en de eettafel is steeds vaker echt rond.

Behang

Een muur een kleurtje geven is leuk, maar dit jaar mag dat best wat extremer. Kies voor een behang in kleurige patronen en bedek je muur daarmee. Die patronen mogen best een beetje opvallend zijn. Kies bijvoorbeeld voor een behang met een tropische vogelbehang, dierenprints of een behang met bloemen. Het plafond wordt steeds vaker gezien als vijfde muur en kan daarom ook een kleurtje krijgen.

Duurzaam en natuurlijk

Er wordt steeds meer rekening gehouden met het milieu en daarom worden ook in het interieur steeds meer duurzame en natuurlijk materialen gebruikt. Denk daarbij aan bamboe, jute, touw, rijstpapier en klei. Maar ook aan gerecyclede materialen die gebruikt worden om meubelen van te maken.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *