3x tips voor het organiseren van je keuken

3x tips voor het organiseren van je keuken

Laatst bijgewerkt:

De keuken is vaak een van de meest gebruikte ruimtes in een huis. Tegenwoordig is het niet meer alleen de plek waar we koken, maar sinds de opkomst van open keukens is het ook de plek waar je gezellig met z’n allen dineert. Helaas leidt dit ook al gauw tot meer rommel, waardoor je meer stress ervaart en koken een stuk minder leuk is. Gelukkig zijn er een paar manieren waarop je je keuken op een makkelijke manier een stuk opgeruimder maakt. Met deze drie tips moet dat helemaal goed komen.

Organiseren van kruiden

Een van de meest chaotische plekken in de keuken is over het algemeen het kruidenrek. Door de grote hoeveelheid aan potjes met kruiden is het lastig om de juiste kruiden weer terug te vinden. Gelukkig is hier een makkelijke oplossing voor. Zo kun je een paar korte plankjes (ca. 50 centimeter) met opstaande rand te kopen en deze aan elkaar vast te lijmen. Dit doe je door de bovenkant van de opstaande rand vast te lijmen aan het uiterste, open gedeelte van de onderkant van een andere plank. Wanneer je de plankjes dan neerlegt in een kastje, kun je de kruidenpotjes erin leggen, waardoor ze schuin liggen en dus niet open kunnen gaan. Daarna kun je kruiden etiketten laten maken, zodat je het kruid dat je nodig hebt direct terug kunt vinden.

3x tips voor het organiseren van je keuken
Kruiden potjes met etiketten van Avery

Zorg voor meer opbergruimte

Naast het organiseren van je kruidenlade door middel van etiketten van Avery, zijn er ook nog andere opties voor een opgeruimde keuken. Deze tip ligt misschien wat voor de hand, maar toch wordt het vaak vergeten: zorgen voor meer opbergruimte. Waarschijnlijk staat de keuken al aardig vol, waardoor een extra kast geen optie is.

Echter is er vaak wel een muur vrij, waar je een aantal planken zou kunnen ophangen. Ook kun je een rek boven het fornuis ophangen, waar je alle pannen en potten kwijt kunt. Je kunt ook de opbergruimte die je al hebt optimaliseren. Dit kun je doen door middel van speciale organizers. Daarna kun je alles categoriseren en slim opbergen, waardoor je het ook makkelijk terug kunt vinden.

Maak meer werkruimte

De laatste tip is om ook meer werkruimte in de keuken te creëren. Vaak is de ruimte beperkt in de keuken en daarom is het slim om voor een uitschuifbaar werkblad te kiezen. Ook zou je kunnen gaan voor een inklapbare keukentafel, welke je groter kunt maken wanneer dat nodig is. Verder is het ook een optie om multifunctionele apparaten te kopen, zoals een oven met een ingebouwde magnetron, of een keukenmachine met verschillende opzetstukken.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *