katten

Houden katten nou wel of niet van water?

Katten en water is over het algemeen geen goede combinatie.

Toch, als je naar de video kijkt, dan zie je dat sommige katten toch best van het water kunnen genieten. En zwemmen kunnen ze ook.

En of ze nu van water houden of niet, ze zijn vaak wel gefascineerd door water. Een druppelende of lopende kraan bijvoorbeeld heeft vaak een onweerstaanbare aantrekkingskracht.

Wilde katachtigen

De wilde katachtigen, waar de huiskat vanaf stamt, blijven uit de buurt van water omdat ze zo geen krokodillen en andere gevaarlijke diersoorten tegenkomen. Aan de andere kant zijn er ook wilde katachtigen die wel van een duik houden om even af te koelen als het echt heet is.

Een kat in bad

In tegenstelling tot honden, hebben katten minder vaak een bad nodig. Ze houden zichzelf vaak vrij goed schoon. Natuurlijk kunnen zichzelf wel eens bevuilen of door iets vies ruikends rollen. Als je een kat er op jonge leeftijd aan went om af en toe in bad te gaan, dan is de kans groot dat ze aan water wennen. Zet de jonge kat regelmatig in een leeg bad, teil of wasbak en veeg hem af met een natte doek. Als de kat daar goed op reageert, dan kan je het bad met een bodempje water vullen en voorzichtig wat water over de kat heen druppelen. Als dat ook goed gaat, vul je het bad met meer water.

 

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *