10 populaire honden kruisingen

Tegenwoordig lijken mensen niet speciaal te zoeken naar een rashond en zie je opvallend veel kruisingen die behoorlijk schattig kunnen zijn trouwens.

Soms is er een film, TV-serie of reclame met een leuke hond en plotseling zie je heel veel honden van datzelfde ras. Nadeel daarvan is, dat er dan veel van gefokt worden en dat de zwakke eigenschappen van die honden versterkt worden. Na verloop van tijd zie je die honden dan weer uit het straatbeeld verdwijnen. Dat is bijvoorbeeld gebeurd met Dalmatiërs die heel populair werden door de film 101 Dalmatiërs. Maar denk ook aan labradors die je eerst vooral in het blond en zwart zag en nu vooral in chocoladebruin. Het leuke van kruisingen is, dat je nooit precies weet wat voor hond het wordt. Ze kunnen meer op de ene soort lijken en dan dan weer op de andere.

Designer breeds

Sommige kruisingen zijn zo populair dat ze ‘designer breeds’ genoemd worden, wat natuurlijk weer het gevaar van overfokken met zich mee brengt. Een probleem bij populaire, nieuwe designer breeds is, dat de meeste kruisingen (nog) niet als nieuw ras zijn erkend en dat er dus nog geen verenigingen beschikbaar zijn met bonafide adressen. En stambomen ontbreken natuurlijk ook. Op Marktplaats kun je zien, dat er veel broodfokkers met designer breeds actief zijn. Broodfokkers kun je beter mijden, zeker als ze meerdere nestjes tegelijk aanbieden. Dat zijn geen hondenliefhebbers die goed voor hun beesten zorgen, maar handelaren die hun honden zien als handelswaar en hun verzorgingskosten zo laag mogelijk willen houden.

1. Boxador

Een kruising van de Boxer en de Labrador. Ze zijn er in verschillende kleuren combinaties. De zwarte Boxadors hebben vaak een wit plukje. Zeer energieke, levendige schepsels zijn het.

kr1

2. Labradoodle

Een kruising van een Labrador en een Poedel. In allerlei kleuren en heel populair op dit moment. Vriendelijk in de omgang en dol op kinderen.

kruisingen honden labradoodle

3. Horgi

Een kruising tussen een Siberische Husky en een Corgi.

hr

4. Cheagle

De Cheagle is een kruising tussen de Beagle en de Chihuahua.

chorkie

5. Dalmador

Schattig! Labradors zijn populair en de Dalmador is natuurlijk een kruising tussen de Dalmatiër en de Labrador.

dalmador

Pagina's: 1 2 Volgende pagina