rugzak als luxe damestas

Zo ontstijgt de rugzak z’n outdoor-imago

Laatst bijgewerkt:

De rugzak is sportief en draag je makkelijk met je mee tijdens sport- en outdooractiviteiten. Klopt als een bus, maar er is meer. De rugzak is er ook in stijlvolle en chique uitvoeringen. Die draag je naar heel andere gelegenheden. Bijvoorbeeld dagelijks naar kantoor.

De rugzak is een uitvinding waarbij de focus vooral lag op de functie ervan: het gemakkelijk met je mee kunnen dragen van spullen als je de bergen introk, ging kamperen of als je al wandelend een flinke inspanning moest leveren. Denk bij dat laatste aan het leger dat uit marcheren ging.

Een groot aantal rugzakmerken is ontstaan uit de vraag een comfortabele tas voor het leger te creëren (in de jaren vijftig in Amerika) of uit de behoefte van outdoorfanaten die meenden een juiste rugzak te creëren voor hun kampeer- en trektochten (jaren zestig en zeventig in Scandinavië).


Damesrugzak is een stijlvolle designtas

Rugzak laptop Genicci Odin

Dat deze rugzak jaren later niet alleen voor outdooravonturen, maar ook stijlvol mee naar kantoor of tijdens een middag shoppen werden gedragen, hadden deze uitvinders ervan niet kunnen bedenken. Tegenwoordig is dat echter wel zo. De dames rugzak voor dagelijks gebruik is bijvoorbeeld een zeer stijlvolle tas die met aandacht voor design en details wordt gecreëerd.

Rugzak met veilig laptopvak

Soms is deze rugzak minimalistisch vormgegeven, een andere keer frivoler. Het is maar net voor welk merk en design wordt gekozen. Het zijn rugzakken van een sterk materiaal gemaakt van bijvoorbeeld leer of polyurethaan en soms ook van polyester of canvas. De uitstraling is modieus en in veel gevallen zit er een apart laptopvak in. Dat is een gewatteerd vak waar de laptop exact in past (let op de maatvoering) en dat sluit met een rits of met klittenband. Zo kan de laptop niet schuiven en is deze veilig in de rugzak opgeborgen.

Veelzijdige rugzakken

Rugzak met rolltop van Kapten & Son

Met zo’n tas, passend bij een outfit, maak je goede sier. De tas ziet er stijlvol uit, draagt comfortabel en is tevens functioneel. Zo’n tas is te dragen naar alle mogelijke gelegenheden zonder uit de toon te vallen. Het bevat naast een laptopvak vaak ook meer kleinere vakken en extra vakken op de buitenzijde voor bijvoorbeeld sleutels, bankpasjes en een smartphone. De schouderbanden zijn op maat af te stellen en de tas sluit met bijvoorbeeld een rits, magneet of met een koord. Er zijn ook stijlvolle rugtassen met een rolltopsluiting. Zo’n sluiting geeft en chique tas een nonchalante touch, waardoor de look net weer even anders wordt. Met andere woorden, met de huidige rugtassen kun je alle kanten op.

Rugzakken en clutches in damestassencollectie

Het toppunt van chique is overigens niet het dragen van een rugzak, maar van een clutch. Dat is dé tas, in een klein formaat, die je draagt bij een avondjurk, broekpak of jumpsuit waarmee je een feestje bezoekt, een opening van een galerie of een bedrijf. Om maar een aantal voorbeelden te noemen.

Al met bestaat de tassencollectie van vrouwen steeds vaker ook uit rugzakken en clutches, naast de bekende hand- en schoudertassen die vrouwen gewend zijn in hun collectie te hebben. De rugzak is daarmee zijn outdoor-imago ontstegen. Natuurlijk zijn er rugzakken die daar speciaal geschikt voor zijn, maar er is een enorme hoeveelheid rugtassen die kunnen wedijveren met de meest chique en stijlvolle tassen voor alle mogelijke gelegenheden.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *