Zo blijven jouw sneakers zo lang mogelijk mooi

Waar sneakers vroeger echt alleen bedoeld waren voor sportieve aangelegenheden, is de sneaker nu niet meer uit het straatbeeld weg te denken. Van sportsneakers tot geklede sneakers tot modieuze Sneakers dames, iedereen is gek op sneakers. Wil jij je nieuwe sneakers zo lang mogelijk mooi houden en voorkomen dat ze binnen de kortste keren helemaal afgetrapt zijn? In dit artikel vertellen we je hoe je dat voor elkaar kunt krijgen. Zo kun jij tot wel jaren plezier hebben van jouw favoriete sneakers!

Kies je sneakers tactisch

Als je lang profijt wilt hebben van je sneakers, begin dan bij het kopen van kwalitatieve sneakers. Kwalitatieve sneakers hebben een stevige zool en zijn van goed materiaal, bij voorkeur van leer, omdat dit het langste mooi blijft. Wil je geen leer dragen omdat je liever geen dierlijke producten wil dragen? Buig de sneaker die jij op het oog hebt dan eens dubbel. Ontstaan er een paar grote plooien of een heleboel kleine plooitjes? In het tweede geval kun je ervanuit gaan dat het materiaal van je sneaker snel kan gaan scheuren.

Schoon houden

Geef het vuil geen kans om in je sneaker te trekken en pak vieze sneakers direct aan met een doekje met water en afwasmiddel of een speciale sneaker cleaner. Deze zijn bij de meeste schoenenwinkels te koop en uiterst effectief. Let op: je moet je sneakers NOOIT in de wasmachine gooien (tenzij uitdrukkelijk vermeld is op de doos dat dat kan). Bij de meeste sneakers zijn de zolen gelijmd aan de schoen. In de wasmachine kan de lijm warm worden en oplossen en kunnen je zolen loslaten. Dat gebeurt niet altijd direct na één wasbeurt, maar de tweede wasbeurt kan al funest zijn voor je schoenen.


Verzorgen

Wanneer je sneakers hebt van leer, is het een goed idee om deze goed te verzorgen met een leercrème. Zo blijft het leer soepel en voorkom je dat het gaat scheuren. Je kunt een leercrème gebruiken in de kleur van je sneaker, maar kleurloos volstaat in de meeste gevallen ook. Spray je sneakers elke paar weken in met een protectiespray om ze te beschermen tegen vocht en vuil. Bij suède sneakers is het slim ze regelmatig te behandelen met een suèdespray, om verkleuring te voorkomen.

Repareren

In de huidige consumptiemaatschappij zijn veel van ons vergeten dat er nog zoiets bestaat als een schoenmaker. Het is toch zonde om om een klein dingetje je schoenen weg te gooien? Een schoenmaker kost vaak maar een paar euro en kan je sneakers oplappen als nooit tevoren. Kies er ook eens voor om alleen een nieuw setje veters te kopen in plaats van een compleet nieuw paar schoenen. Nieuwe frisse veters kunnen jouw schoenen een compleet nieuwe look geven.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *