haartransplantatie vrouw

Wat is het verschil tussen haartransplantatie voor mannen en vrouwen?

Lange tijd was het alleen voor mannen ‘normaal’ om een haartransplantatie te ondergaan. Voor veel vrouwen was het toch een ‘ver van het bed show’. Dat is in de afgelopen jaren toch veranderd. Meer en meer vrouwen kiezen namelijk voor een haartransplantatie behandeling. Een behandeling waarbij bijvoorbeeld de haarlijn verdicht wordt. Tussen een haartransplantatie voor mannen en vrouwen zit in ieder geval het nodige verschil.

Haartransplantatie voor mannen

Relatief veel mannen kiezen tegenwoordig voor een haartransplantatie. Een behandeling waarbij ze allerlei grafts in hun hoofd geplant krijgen. Deze grafts gaan groeien, waarmee de groei van de natuurlijke haren gestimuleerd wordt. Na enkele weken tot enkele maanden geniet je als man zijnde van een volle(ere) haardos.

Daarbij maakt het wel uit voor welke behandeling je kiest. Wil je iets aan je inhammen laten doen? Wil je iets aan de kale plek op je kruin doen? Of wil je op je volledig kale hoofd nieuwe haargroei krijgen? De mogelijkheden zijn bij een man behoorlijk divers.


Bij een man heeft de specialist uit meerdere technieken de keuze. De specialist kan bijvoorbeeld voor de FUT techniek of voor de FUE techniek kiezen. De laatstgenoemde is tegenwoordig de meest populaire. Deze behandeling duurt relatief lang (8 uur ongeveer), maar het resultaat is waanzinnig. Dit komt onder andere doordat er vrij veel nieuwe grafts één voor één in de hoofdhuid geplant worden.

Haartransplantatie voor vrouwen

Heb je als vrouw last van haaruitval bovenop je hoofd? Merk je op dat je langs de scheiding in het midden van je hoofd opeens veel haren kwijt raakt? Dan is het als vrouw zijnde goed om te weten dat je hier iets tegen kunt doen. Je kunt een haartransplantatie ondergaan, waarmee de haaruitval bovenop je hoofd tegengegaan wordt.

Veel vrouwen kiezen ook voor een aanpassing aan de haarlijn. Door het verlagen van de haarlijn, krijg je als vrouw zijnde een compleet andere uitstraling. Dit geldt niet alleen voor je kapsel, maar ook voor het volledige contour van je gezicht.

Ook bij vrouwen wordt een keuze gemaakt tussen de FUT techniek en de FUE techniek. Als de keuze voor de techniek gemaakt is, onderga je als vrouw zijnde een behandeling van een paar uur. Tijdens deze behandeling wordt donorhaar uit de achterkant van het hoofd gehaald. Dit donorhaar wordt – in de vorm van grafts – op de gewenste plek in de hoofdhuid ingezet. Op die plekken wordt door deze grafts de natuurlijke groei van je natuurlijke haren gestimuleerd. De grafts vallen alweer snel uit, maar de natuurlijke haren groeien snel weer aan.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *