online kleding shoppen

Slimme tips bij het online kleding shoppen

Online je kleding kopen, wie doet het niet? Het heeft veel voordelen als je tenminste weet waar en hoe je dat online shoppen precies aanpakt.

Let op de aanbiedingen

Het is jammer als je kleding of schoenen vindt die helemaal naar je zin zijn, en je komt erachter dat ze ergens anders in de aanbieding of goedkoper zijn. Het is natuurlijk niet te doen om alle online shops af te zoeken. Gelukkig zijn er websites die je hierbij kunnen helpen zoals Supersales.nl. Deze sites houden bij welke aanbiedingen er voor bepaalde merken op dat moment zijn. Je vindt er bijna alle grote merken zoals Guess, Puma, Tommy Hilfiger, Nike en nog veel meer. Zo voorkom je zonder al te veel moeite dat je niet te veel betaalt.

Shop bij betrouwbare shops

De beste manier om veilig en vertrouwd online kleding te kopen, is om te shoppen bij betrouwbare shops. Shops met naamsbekendheid die al langer bestaan, zijn vertrouwd en hebben hun naam hoog te houden. Zoek desnoods naar reviews van shops als je het zeker wilt weten.

Houd een centimeter bij de hand

Een kledingstuk kan nog zo leuk zijn, als het niet goed past dan zal het niet fijn zitten en in de meeste gevallen ook niet goed staan.

Verschillende shops verkopen verschillende merken kleding en die houden er vaak hun eigen maatvoering op na. Gelukkig hebben de meeste shops tabellen die de maten in centimeters weergeven. Deze kan je vergelijken met jouw maten, dus meet ze even na.

Hetzelfde geldt voor bijvoorbeeld de lengte van een topje, rok of jurk. Een model dat de kleding showt op de foto, kan veel langer of korter zijn dan jij bent. Bij de meeste sites staat de lengte van een kledingstuk precies vermeld. Meet het dus even na.

Check de materialen

Eén van de nadelen van online shoppen is dat je de stof van de kleding niet even kan voelen. Op een foto kan een stof er heel anders uitzien dan in het echt. Gelukkig heeft kleding een productbeschrijving en staat er bij wat de samenstelling van de materialen is. Sommige mensen houden niet van wol omdat het kriebelt, anderen dragen niet graag polyester kleding omdat je er eerder in zweet. Bovendien heeft het soort materiaal invloed op hoe en of je het kan wassen.

Waar ga je het bij dragen?

Waar ga je het bij dragen?

Als je een leuke trui, shirt of blouse ziet dan is de volgende vraag, hoe of waarbij ga je het dragen. Het voordeel van online shoppen is dat je even in je kledingkast kan kijken of je kleding en schoenen hebt die erbij passen. Heb je niks wat er bij past, koop het dan niet of je koopt een complete outfit natuurlijk.

Lees de reviews van andere klanten

Bij de meeste online shops is er ruimte voor reviews van mensen die het artikel ook gekocht hebben. Het is verstandig om te lezen wat anderen er van vinden. Andere mensen vermelden vaak iets over het materiaal, of de kleur overeenkomt en hoe de maat uitvalt. Dat is nuttige informatie.

Check de verzendgegevens

Natuurlijk moet je bestelling verstuurd worden. Lees daarom altijd wat de leverings- en verzendgegevens van de site zijn. Daar wordt aangegeven hoe lang de bestelling er normaal gesproken over doet en wat de kosten zijn.

Controleer de retourvoorwaarden

Natuurlijk kan het voorkomen dat een kledingstuk tegenvalt, dat het niet goed past of dat het je gewoon niet bevalt. Lees daarom bij het bestellen vast hoe het ziet als je iets wilt terugsturen. Zijn er kosten aan verbonden en wat is de termijn waar binnen je het nog kan terugsturen.

Als je al betaald hebt, wil je natuurlijk graag je geld snel terug. Veel online shops hebben de mogelijkheid om pas achteraf te betalen. Dat bespaart je tijd en moeite.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *