vegan zonnebrand

Red je huid en de planeet met vegan zonnebrand

Een betere wereld begint bij jezelf. Dat is natuurlijk een cliché, maar ook een waarheid als een koe. Als vegan drink je natuurlijk geen melk en nuttig je geen andere producten met een dierlijke oorsprong. Maar wist je dat veel zonnebrandcrèmes dierlijke ingrediënten kunnen bevatten, zoals bijenwas, collageen, elastine, lanoline en stearinezuur?

Vegan zonnebrand is 100% dierenleedvrij

Dat is niet het geval bij vegan zonnebrand. Die bevat niet alleen geen dierlijke producten, maar wordt ook niet getest op dieren. Daarmee is vegan zonnebrand 100% dierenleedvrij. Dit betekent (helaas) niet per definitie dat alle vegan zonnebrand ook per definitie een goede keuze is voor je (gevoelige) huid en het milieu. Er zijn namelijk vegan zonnebrand crèmes die veel schadelijke chemische stoffen bevatten. Voor wie echt alleen maar puur natuur op zijn of haar lichaam wil smeren of last heeft van een gevoelige huid, doet er goed aan om te kiezen voor een vegan zonnebrand met (bijna) alleen maar natuurlijke ingrediënten.

Vegan zonnebrand met natuurlijke ingrediënten

Vegan zonnebrand bevat in zijn algemeen minder ingrediënten dan non-vegan zonnebrand. Dus sowieso al minder schadelijke ingrediënten. Daarbij is vegan zonnebrand vaak ook zo veel mogelijk vrij van schadelijke chemische stoffen. Tenminste, als je een goede vegan zonnebrand crème hebt. Wat dat betreft is het een kwestie van goed de etiketten lezen.


Vegan zonnebrand met natuurlijke zonnefilter

Sommige mensen hebben een voorkeur voor minerale zonnefilters. Die vormen een laagje óp de huid en beschermen je zo direct tegen schadelijke straling. Zinkoxide en titaandioxide zijn de bekendste minerale zonnefilters. Een mooie bijkomstigheid van een minerale zonnefilter is dat deze geschikter is voor een gevoelige huid. En dat hij niet schadelijk is voor het koraal in de zee, waar het tijdens het zwemmen in terecht kan komen.

Vegan zonnebrand is goed voor huid en natuur

Het is zo ontzettend belangrijk om je het hele jaar door goed in te smeren tegen de schadelijke invloeden van de zon. Niet alleen als die stralend aan de hemel schijnt, maar (juist) ook op dagen dat-ie verstopt zit achter een wolk. UVA-stralen zijn er namelijk het hele jaar door en beïnvloeden de huid zelfs door wolken en glas heen. En UVA-straling is de grote boosdoener betreft wat het aantasten van de elastische vezels van je huid betreft, met vroegtijdige(re) huidveroudering tot gevolg. Ook tast UVA het afweersysteem van je huid aan, waardoor je een grotere kans op huidkanker hebt.

Goed smeren het hele jaar door is dus het devies. Maar dan liefst wel met zonnebrandcrème die goed is voor je huid én de planeet. Met een vegan zonnebrand crème met natuurlijke ingrediënten en minerale zonnefilter zit je wat dat betreft altijd goed.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *