Word je op jonge leeftijd kaal? Dan heb je mogelijk te maken met haaruitval. In veel gevallen wordt dit probleem veroorzaakt door het DHT hormoon. Je kunt eerst proberen om de haaruitval te verminderen door te kiezen voor gezonde voeding of door speciale shampoos of lotions te gebruiken. Dit levert echter niet altijd het gewenste resultaat op. Gelukkig is er nog een oplossing, namelijk haartransplantatie. Aangezien dit een medische ingreep is, wil je eerst weten wat jou te wachten staat. Daarom vertellen we je hieronder hoe een haartransplantatie in zijn werk gaat.
De behandeling
Wanneer je een haartransplantatie ondergaat, worden groepjes haarzakjes verdeeld vanuit het donorgebied naar het te transplanteren gebied. Het donorgebied is vaak de achterkant van jouw hoofd. De haarzakjes worden vervolgens geïmplanteerd in de delen waar kale plekken zijn ontstaan als gevolg van haaruitval. Op deze manier wordt het gebied waar de haren zijn uitgevallen, blijvend hersteld. Na een behandeling zal de nieuwe haargroei niet meer uitvallen. Dit komt omdat de haren van jouw achterhoofd een andere genetische aanleg hebben. Deze zijn immuun voor het mannelijke hormoon DHT, waardoor haarverlies verleden tijd is.
Doet haartransplantatie pijn?
Aangezien een haartransplantatie een medische ingreep betreft, denk je mogelijk dat dit pijn doet. De ingreep doet echter geen pijn. Dit komt omdat er bij een haartransplantatie plaatselijk verdoofd wordt. Tijdens de behandeling zelf ervaar je dus geen pijn. In de eerste dagen na de behandeling kan dit overigens wel het geval zijn. Sommige mensen ervaren namelijk napijn. Je kunt deze pijn echter simpel verlichten door een paracetamol of een andere pijnstiller te gebruiken. De napijn verdwijnt na een paar dagen vanzelf, waarna je geen last meer hebt van de haartransplantatie.
Hoe lang duurt een haartransplantatie?
Ben je van plan om een haartransplantatie te doen? Dan is het verstandig om dit bij een erkende haarkliniek te laten doen. Hier werken namelijk specialisten en dat is wel zo prettig aangezien het een medische ingreep betreft. Het is overigens belangrijk dat je voldoende tijd uittrekt voor een haartransplantatie. Een gemiddelde haartransplantatie duurt namelijk al snel 5 tot 8 uur.
De lengte van de behandeling hangt onder meer af van de omvang van de transplantatie. Wil je een groot deel van jouw hoofd laten behandelen? Dan ben je meer tijd kwijt dan wanneer je enkel kiest voor een haartransplantatie voor jouw wenkbrauwen. De eerste twee weken na de behandeling is nacontrole noodzakelijk. Blijkt na deze controle dat alles in orde is? Dan is een verdere nazorg niet noodzakelijk.