japanese head spa massage hoofdhuid

Japanese Head Spa, verwent je hoofdhuid en haar

De populariteit van een Japanese head spa in Nederland neemt toe. Je kan er verschillende behandelingen krijgen voor je hoofd, hoofdhuid en haar.

Wat kan je verwachten van een Japanse head spa?

Bij een Japanese head spa worden traditionele Japanse en Ayurvedische schoonheidsrituelen gecombineerd met moderne haarverzorging. De technieken zijn gericht op ontspanning, een gezonde hoofdhuid en haar en algemeen welzijn. Klink goed toch?

1. Welke behandelingen kan je laten doen bij een Japanese Head spa?

Een Japanese head spa is gespecialiseerd in behandelingen die je hoofdhuid masseren, reinigen, voeden en verjongen. Het begint vaak met een analyse van je hoofdhuid en haarstructuur, zodat de behandeling precies op jouw behoeften kan worden afgestemd. Er wordt gekeken of je hoofdhuid droog of vet is, of je roos hebt en of je haar erg beschadigd is.

Je kan kiezen uit verschillende behandelingen of een combinatie daarvan:

  • Reiniging van de hoofdhuid – De hoofdhuid wordt grondig gereinigd. Een teveel aan talg, roos of resten van haarverzorgingsproducten worden verwijderd. Daarvoor kunnen speciale shampoos, serums en scrubs om dode huidcellen te verwijderen.
    Dit is een geschikte behandeling als je problemen hebt zoals jeuk, haaruitval of roos.
  • Massage van de hoofdhuid – Je hoofdhuid wordt gemasseerd waardoor je heerlijk ontspant, je bloedsomloop gestimuleerd wordt en spanningen worden opgeheven. Hierdoor kan gebruik gemaakt worden van acupressuur punten op het hoofd, nek of schouders waardoor je je na afloop heerlijk relaxt en verfrist voelt.
  • Haarbehandeling – Met voedende maskers wordt beschadigd haar behandeld en gehydrateerd, waarna je haar weer soepel, zacht en glanzend wordt. Er wordt veel gebruik gemaakt van natuurlijke producten zoals arganolie, camellia olie of zeewier extract. De essentiële oliën werken als aromatherapie.
  • Stoombehandeling – Bij veel head spa’s wordt gebruik gemaakt van stoom om je poriën te openen waardoor de voedingsstoffen en vocht beter opgenomen kunnen worden door je haar en hoofdhuid.

2. Voordelen van een bezoekje aan een Japanese head spa

Na een bezoek en behandeling bij een Japanese head spa voelt je hoofdhuid weer schoon en fris aan.

  • dode huidcellen en vuil zijn verwijderd, waardoor je minder last hebt van jeuk en/of roos.
  • je haarzakjes worden sterker en je haargroei wordt gestimuleerd door een betere doorbloeding van je hoofdhuid.
  • je voelt je ontspannen door de hoofdmassage die ook tegen hoofdpijn kan helpen.
  • je huid en haar zijn verzorgd, gevoed en gehydrateerd.
  • je haar ziet er beter uit omdat het zacht is en glanst.
Haarmasker laten intrekken en ontspannen

3. Hoe lang duurt een behandeling?

Een behandeling in een Japanse head spa, kan afhankelijk van de behandelingen die je kiest, van een half uur tot anderhalf uur duren.

4. Wat maakt een Japanse head spa zo bijzonder?

Bij een Japanse head spa krijg je een holistische behandeling, die ontspanning en de behandeling van de hoofdhuid en het haar combineert. De behandeling is er op gericht om de gezondheid van je hoofdhuid te bevorderen waardoor ook de conditie van je haar verbetert.

5. Een Japanse head spa thuis

Het is natuurlijk niet zo fijn als het echte werk, maar als je niet in de gelegenheid bent om naar een Japanse head spa te gaan, en toch iets van zo’n behandeling wilt ervaren, dan kan je de volgende behandelingen thuis bij jezelf uitvoeren.

  • Doe een hoofdhuid scrub – Koop een kant-en-klare hoofdhuid scrub of maak er zelf één. Breng een klein beetje van de scrub op je hoofd aan en masseer het er met zachte draaiende bewegingen in. Spoel je haar daarna grondig uit.
  • Masseer je hoofdhuid – Masseer je hoofdhuid zachtjes met draaiende bewegingen. Je kunt ook een hoofdhuid borstel gebruiken.
  • Geef je haar een haarmasker – Gebruik een haarmasker of haarolie of maak er zelf één die bij je haartype past. Je kan tijdens het intrekken van de olie of het masker je haar afdekken met plastic folie en een handdoek.
  • Spoel het goed uit en ontspan…

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *