keuken wrappen

Zoek je iets nieuw? Laat je keuken wrappen

Vaak als je wilt gaan renoveren, weet je niet waar je moet beginnen. En als je dan eenmaal begonnen bent komt er steeds meer bij. Want als de hal netjes is, dan moet misschien de trap ook want die lijkt nu nog erger dan het al was. Of als de woonkamer is gedaan dan moet de keuken ook. En zo komt er werk van het werk. Het opknappen van je keuken is nu makkelijker dan ooit. Je kan tegenwoordig namelijk je keuken laten wrappen. We leggen uit wat dat precies inhoudt.

Keuken wrappen met interieurfolie

Een keuken laten wrappen is een slimme en goede oplossing voor je huidige keuken die kwalitatief nog prima is maar qua smaak wat uit de toon valt. Je keuken laten wrappen is eigenlijk niets meer dan een hoogwaardige kwaliteit folie, die kras en stoot bestendig is, over je keukenkastjes laten wrappen (plakken). Deze interieurfolie is te verkrijgen in zeer veel kleuren en in mat en hoogglans. Ook kun je kiezen voor verschillende motieven zoals bijvoorbeeld beton, marmer of graniet.

Zoek je iets nieuw? Laat je keuken wrappen
keuken wrappen

Zonder verbouwing

Je keuken laten wrappen gaat zonder rotzooi, lawaai en stof en is meestal in een dag gedaan. Dus geen wekenlange verbouwingen, bouwstof, lawaai en vreemde mensen over de vloer. Alles in een dag (of twee afhankelijk van je keuken). Je keuken laten wrappen is dus eenvoudig maar ook een stuk voordeliger dan een hele nieuwe keuken bestellen. Waar je wel even op moet letten is, of je keukenkastjes of lades hebt met beschadigingen. Deze kunnen niet gewrapt worden want de beschadigen blijf je helaas zien.

Folie gaat lang mee

Vaak wordt er 6 jaar garantie gegeven op de interieurfolie waarmee de keukens worden gewrapt. Gemiddeld gaat de folie 10-15 jaar mee. Denk er wel om dat je pannen onderzetters gebruikt want je kan (zoals bij zoveel keukens) geen hete pannen op de folie zetten. Mocht er wonderbaarlijk toch een beschadiging optreden als je de keuken laat wrappen dan is dit vaak eenvoudig op te lossen. Soms moet de folie van het kastje vervangen worden maar vaak is het makkelijker op te lossen.

Keuken wrappen of schilderen?

Veel mensen twijfelen tussen de keuken laten wrappen of schilderen. Qua levensduur (mits het schilderen goed en met goede verf gebeurt) zit er niet veel verschil in. Qua comfort en uiterlijk heel veel. Voordat je kan schilderen moet alles geschuurd worden, in de grondverf en dan twee lagen minimaal de verf en daarna nog een lak. Dat duurt zeker twee week voordat alles klaar is. Plus de rotzooi die je er van hebt. Bij het wrappen is het maximaal 3 dagen zonder rotzooi. Dus je keuken laten wrappen is veel makkelijker. Ook heb je veel keuze in stijlen, kleuren en patronen.

Je kan tegenwoordig je keuken laten wrappen met folie met houtnerf. Dus als je dan over je keukenkastjes heen gaat voel je toch een soort houtstructuur. Datzelfde geldt voor andere soorten folie. Niet van echt te onderscheiden. Dus ben je aan het denken om je keuken snel en voordelig op te knappen? Dan is je keuken laten wrappen een slim idee.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *