hulpmiddel scootmobiel

Zo verhoog je de mobiliteit met een beperking

Wil je jouw mobiliteit verhogen? Deze middelen zijn hier geschikt voor

Heb je te maken met een beperking en wil je jouw mobiliteit verhogen? Wanneer je een beperking hebt, ben je vaak minder mobiel. Het kan zijn dat je hierdoor minder sociale contacten hebt, omdat je minder de deur uitkomt. Er zijn diverse middelen die je kunnen helpen om mobieler te worden, zoals een rollator om overal zelf naartoe te gaan en een douchekruk om zelfstandig te kunnen douchen. In dit artikel vertellen we je met welke hulpmiddelen je jouw mobiliteit kunt verhogen. Lees snel verder voor meer informatie en ontdek welk hulpmiddel het beste bij jou past.

Rollator

Met een rollator zal je een stuk mobieler worden. Je ervaart hiermee meer vrijheid om zelf de deur uit te gaan en je boodschappen te doen of sociale contacten te bezoeken. Met een rollator blijf je in beweging. De kans op vallen is tevens een stuk kleiner, omdat een rollator je meer stabiliteit geeft. Dit geeft je als gebruiker een veilig gevoel en een rollator is dan ook een perfect hulpmiddel voor als je problemen hebt met je balans.

Douchekruk

Met een douchekruk profiteer je niet alleen van veel comfort tijdens het douchen, maar ook van de nodige veiligheid. Een douchekruk kan jouw rug en armen geheel ondersteunen, waardoor je niet bang hoeft te zijn om uit te glijden onder de douche. Je kunt ook de leuningen van het douchekrukje geheel afstemmen, zodat ze in de ideale positie voor jou staan om eenvoudig te gaan zitten en weer overeind te komen. 

Scootmobiel

Ook een scootmobiel kan je mobiliteit verhogen. Je kunt er eenvoudig op- en afstappen, wat het erg gebruiksvriendelijk maakt. Gebruik je een scootmobiel, dan is het niet zo dat je minder beweegt. Door een scootmobiel zal je juist meer gaan bewegen. Je moet namelijk zelf er naartoe lopen en erop gaan zitten en zal ook niet overal in kunnen met je scootmobiel. Je moet dan eerst je scootmobiel parkeren.

Wandelstok

Gebruik je een wandelstok, dan zal je meer evenwicht, balans en ritme ervaren. Hierdoor gaat je mobiliteit omhoog. Wanneer je aan het wandelen bent, zal een wandelstok je spieren, rug en knieën tot 30% ondersteuning bieden. Lopen wordt hierdoor minder vermoeiend en je kunt het tevens langer uithouden. Een wandelstok zorgt er dan ook voor dat je meer zal bewegen.

Voor welk hulpmiddel kies jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *