Google zoeken

Zo scoort je website hoger in Google

Er zijn ontelbare websites en iedereen wil graag bovenaan staan bij Google. Want hoe hoger je staan, hoe meer bezoek je krijgt. Je kan wel zeggen dat de concurrentie op de meeste onderwerpen groot is. Of je website goed scoort, wordt bepaald door de verschillende algoritmes van Google. Een algoritme is een serie stappen of instructies waarmee Google bepaalt welke positie jouw website of artikelen in de zoekresultaten krijgt. Veel van hoe die algoritmes werken is onbekend en ze worden bovendien regelmatig aangepast. Een aantal dingen is wel bekend. Door daar rekening mee te houden kan je je score in Google positief beïnvloeden.

Hieronder geven we je 8 nuttige tips tips.

Hoger scoren met je website

Als je hoger wilt scoren in Google met je website dan moet je daar tijd en energie insteken. Het is echt geen eenvoudige klus. Je kan het zelf proberen, maar je kan het ook uit handen geven, bijvoorbeeld aan een online marketing bureau. Deze bureaus zijn op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van SEO of zoekmachine optimalisatie.

Wil je het zelf proberen dan kunnen de volgende 8 punten je helpen:

#1 Verbeter de ervaring van je bezoekers

Google houdt alles bij. Hoeveel bezoekers je hebt, hoe lang ze op je website of webpagina blijven, hoe vaak ze doorklikken naar een volgende pagina en wanneer ze je website weer verlaten. Hoe langer de bezoekers op je website blijven hangen, hoe beter je score.

Het is daarom bijvoorbeeld belangrijk dat je website er prettig uitziet, dat links op je pagina werken, dat je tekst goed leesbaar is en dat je informatie interessant is. Het is ook belangrijk dat je website er zowel op een desktop, tablet als mobiele telefoon goed uitziet.

#2 Zorg voor interessante inhoud

Zoals we al zeiden, de concurrentie is groot. Geen onderwerp is zo origineel of er bestaan al andere websites over het onderwerp. Het is daarom belangrijk dat de teksten op je website uniek en interessant zijn, geen fouten bevatten, een titel hebben die bij de inhoud hoort en een duidelijke metabeschrijving hebben die de inhoud dekt.

#3 Gebruik kopteksten op de goede manier

Lange lappen tekst lezen niet prettig. Om je teksten prettiger leesbaar te maken, deel je de tekst in in alinea’s met een koptekst erboven. Die koppen geef je aan met tags (H1, H2, H3 enz.). De indeling met tags is niet alleen bedoeld om je bezoekers een beter leesbare tekst voor te schotelen. Ook zoekmachines maken hier gebruik van. Op die manier kunnen hoofdonderwerpen van bijzaken onderscheiden worden en krijgt je tekst structuur.

#4 Laat andere websites naar je linken

Volgens Google kan je de populariteit van een website bepalen door te kijken hoeveel andere websites naar jou linken. Hoe meer backlinks je hebt hoe beter. Niet alleen zorgen die links naar jouw website voor meer bezoek, je score in Google verbetert ook.

#5 Controleer je links

Het internet is eigenlijk een verzameling websites die naar elkaar linken. Het is daarom belangrijk dat je vanuit jouw artikel naar andere artikelen op je website interne links maakt, maar ook externe links naar andere websites die bij voorkeur over hetzelfde onderwerp gaan. 

Maar websites veranderen vaak hun inhoud en dat kan ervoor zorgen dat links niet meer werken. De bezoeker krijgt dan een 404 error, dat zo’n pagina niet bestaat. Probeer dat te voorkomen door de links regelmatig te checken. Heb je veel links dan is er ook (online) software die dat voor je doet.

#6 Vraag je af waar mensen naar zoeken/vragen

Veel mensen stellen een vraag aan Google. Zo’n vraag wordt door Google vaak beantwoord met een korte snippet die boven alle andere resultaten verschijnt. Zoek bij Google bijvoorbeeld eens naar: Hoe word je slanker? Dan zie je bovenaan een kort stukje geselecteerd van een website. Dat is dus de plaats die iedereen graag wil hebben. Probeer daarom op je website relevante antwoorden te geven op populaire vragen.

#7 Maak slim gebruik van plaatjes

Mooie afbeeldingen of foto’s fleuren je website op en kunnen echt iets toevoegen. Je website kan bovendien ook gevonden worden via een afbeelding waar mensen naar zoeken. Veel afbeeldingen kunnen er wel voor zorgen dat je website trager laadt. Je kan dat voorkomen door je plaatjes te optimaliseren zodat ze minder zwaar worden. Geef plaatjes bovendien altijd een duidelijke beschrijving mee zodat ook de zoekmachines inzicht krijgen in het soort afbeelding.

#8 Zorg voor een snelle website

Bezoekers zijn niet erg geduldig. Als je een website hebt, die traag laadt dan zijn veel bezoekers al weer weg voor je pagina helemaal geladen is. Zoek op het internet naar manieren om je website sneller te maken. Je kan testen of je acties effect hebben op Google’s Pagespeed Insight.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *