fotoboek

Zo maak je een origineel fotoboek

Er zijn genoeg redenen om een fotoboek te maken. Misschien wil je de jeugd van je kinderen vastleggen, heb je een mooie reis gemaakt en veel vakantiekiekjes verzameld of wil je een bijzondere ervaring of dag kunnen herbeleven zoals je trouwdag. Dit zijn allemaal speciale momentopnames die je het liefst zo goed mogelijk blijft herinneren. Met een fotoboek kun je dit goed doen, zeker als je het boek in direct zicht houdt. Zo kun je er af en toe eens doorheen bladeren en terugdenken aan dat ene moment. Hoe maak je een origineel fotoboek? We geven graag wat ideeën ter inspiratie.

Een digitaal fotoboek

Je kunt gemakkelijk een fotoboek maken via een online omgeving. Er zijn namelijk veel sites waar je enkel je foto’s hoeft te uploaden en deze een plekje hoeft te geven in het digitale fotoboek. Zo kun je van tevoren goed zien hoe de verschillende foto’s bij elkaar passen en of ze qua formaat goed zijn. Je kunt trouwens ook voor verschillende formaten fotoboeken kiezen. Als je het zo origineel mogelijk aan wilt pakken kun je het beste voor een bijzonder formaat gaan. Je kunt voor een XXL-variant kiezen of juist een heel klein fotoboekje in pocketsize-variant.

Kies een bijzonder papier

Je kunt je foto’s op standaard papier laten afdrukken, maar hoe leuk is het om een bijzonder type papier te kiezen? Je kunt gaan voor een hoogglans papiersoort, waarbij alle kleuren van je foto’s extra fel lijken. Dit oogt erg luxe en kan bijvoorbeeld fantastisch zijn als je een gave reis hebt gemaakt met een bijzondere omgeving. Een andere optie is om voor een matte afwerking te gaan. Een voordeel hiervan is dat je geen vette vingers ziet op het papier en je boek langer mooi blijft.

De kenmerken van de buitenkant kiezen

Heb je al besloten hoe je de rest van het boek vorm gaat geven? Je kunt kiezen voor een harde kaft, een softcover, een leren kaft of juist een linnen kaft. Dat ligt natuurlijk maar net aan wat voor soort boek het wordt en dat kun je naar eigen inzicht uitkiezen. Hoe gaaf is het om een linnen kaft te kiezen voor een fotoboek van jullie bruiloft? Misschien heb je wel een gave foto die je graag op de voorkant zet, bijvoorbeeld van jullie safarivakantie in Afrika. Je moet trouwens ook beslissen of je een traditionele boekbinding wilt of een platliggende boekbinding. In de laatste variant kun je grote foto’s dan over twee pagina’s laten liggen, waardoor ze nog meer impact maken.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *