hoesje smartphone

Zo kies je een hoesje voor je mobiel

Laatst bijgewerkt:

Waarschijnlijk overkomt het jou ook regelmatig dat je een nieuw hoesje voor je mobiel moet kiezen.

Want óf je hebt een nieuwe mobiel, óf je oude hoesje is versleten, óf je bent gewoon aan iets nieuws toe.

Als je het lastig vindt om een nieuw hoesje te kiezen, volg dan de stappen hieronder.

1. Een hoesje bij jouw merk mobiel

Kies een hoesje dat voor jouw type mobiel geschikt is. Dat is eigenlijk het belangrijkste. Er zijn natuurlijk best andere hoesjes die bijna passen, maar de kans dat ze dan net niet goed vastzitten is groot. Bovendien wil je wel dat de uitsparingen voor de knopjes en de camera’s op de juiste plaats zitten.

2. Waar vind je een passend hoesje?

Op de verpakking staat duidelijk aangegeven voor welke types mobiele telefoons de hoesjes geschikt zijn. Online shoppen is vaak nog veel makkelijker. Je kan daar meestal je merk en type mobiel opgeven en je krijgt een lijst met geschikte hoesjes. Kijk bijvoorbeeld bij Shop4hoesjes.nl.

3. Hoe zit het met je budget?

Door het grote aanbod van hoesje en covers in verschillende materialen, is er ook een grote variatie in prijs. Bepaal daarom van te voren hoeveel je maximaal wilt uitgeven. Als je minder geld te besteden hebt, ga dan niet meteen voor de goedkoopste, maar kijk eerst of er aanbiedingen zijn. Kijk voor aanbiedingen bijvoorbeeld op Knaldeals.com.

4. Welke type hoesje past bij jou?

Er bestaan allerlei soorten hoesjes. Hieronder vier veel voorkomende modellen, maar ook hierin bestaan weer verschillende varianten. Kijk wat het beste bij jou, en hoe je je mobiel gebruikt, past.

  • Back cover  – Dit is een hoesje waarin je je mobiel vastklikt. Het beschermt alleen de zijkanten en achterkant.
  • Flip case of book case – Dit hoesje open je als een boekje en heeft vaak een magnetische of drukknop sluiting. De flipcase opent in de lengte (aan de onderkant) en de book case opent als een boek in de breedte.
  • Insteekhoesje – Dit hoesje heeft het model van een zakje waar je je mobiel inschuift.
  • Sporthoesjes – Hiermee kan je je mobiel om je arm dragen tijdens het sporten.
verschillende hoesjes mobiel

5. Hoe en waar gebruik je jouw mobiel?

Draag je je mobiel altijd in je broekzak en haal je hem er regelmatig uit? Dan is een zo dun mogelijk hoesje waarschijnlijk het prettigste. Een cover case bijvoorbeeld, alleen is dan je scherm onbeschermd. Of anders een flip case. Draag je je mobiel meestal in je tas dan is een book case of insteekhoesje een goede keuze. Laat je je mobiel regelmatig vallen? Kies dan een rubberen hoes waarbij je beeldscherm ook goed beschermd is. Sportbanden zijn vaak waterdicht zodat je ook als het regent probleemloos met je mobiel naar buiten kan.

regenboog kleuren hoesjes6. Wat vind je mooi?

Pas als je het juiste type voor je mobiel hebt gevonden, je budget hebt bepaald en het model hoesje dat handig voor jou is, dan kan je over het uiterlijk nadenken. Welke kleur, print en materiaal vind je leuk? Er is aanbod genoeg. Kies iets dat bij je persoonlijkheid past. Wil je graag dat je mobiel past bij de rest van je outfit? Ga dan voor een multipack met alle kleuren van de regenboog.

 

 

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *