makeover kamer

Zo geef je je kamer een makeover

Vloeren slijten, muren worden vies, raambekleding waait kapot en plafonds vergelen op den duur.

Eens in de zoveel tijd is het daarom een goed idee om wat oud is te vernieuwen en wat vlekken heeft of vergeeld is op te frissen. Bovendien is het ook wel eens leuk wat andere kleuren en accessoires te kiezen. Je kamer kan daardoor een heel andere uitstraling krijgen. Een prettige bijkomstigheid is, dat je eerst grote opruiming moet houden in je kamer. Gooi weg of verkoop wat je niet meer wilt hebben, oud en kapot is en houd alleen nuttige en mooie spullen over.

1. Maak een plan

Het begint met een plan. Denk eerst na over kleuren en materialen. Maak eventueel een moodboard waar je favoriete stijlen op verzamelt. Houd bij het kiezen van de kleuren rekening met de spullen die je wilt houden.

2. Meten en kopen

Meet voordat je spullen gaat kopen alles uitgebreid op en schrijf het duidelijk op. Dan weet je pas hoeveel, verf, behang, laminaat, rolgordijnen enz. enz je nodig hebt.

3. Ruimen en poetsen

Verzamel een paar oude dozen en ruim kast voor kast leeg. Doe de spullen die je wilt houden in dozen en leg de dingen die je weg wilt gooien, geven of verkopen apart. Zet de spullen in een andere ruimte of aan één kant van de kamer. Maak eerst alles goed schoon, verwijder stopcontacten en plak dingen af voordat je met verf aan de slag gaat. Uiteindelijk spaart dat tijd.

4. Begin met het plafond

Je ziet het misschien niet, maar na verloop van een paar jaar, is je plafond echt niet meer fris wit. Het verschil zie je pas als je gaat witten. Dek voor je begint al je spullen af.

muren verven

5. De muren

Kies een nieuwe kleur verf uit voor de muren. Tegenwoordig heb je van die handige testers om een te testen of de kleur je wel echt bevalt. Natuurlijk werk je gaten en beschadigingen eerst weg. Of kies behang, dat is weer helemaal in. Wil je het nog specialer maken, kies er dan voor om één muur van fotobehang te voorzien.

6. Vloeren

Als het plafond en de muren klaar zijn, dan is de vloer aan de buurt. Kies de gewenste vloerbedekking of laminaat en laat deze leggen of leg het zelf. Houten vloeren kan je (laten) schuren en verven of lakken. De vloer is pas echt klaar als de plinten zijn geplaatst. Dwing jezelf om dat klusje niet uit te stellen.

Zo geef je je kamer een makeover

7. Richt de kamer weer in

Breng raambekleding aan en zet de meubelen weer terug. Hang je foto’s, posters of schilderijen aan de muur. Maak het af met wat leuke, nieuwe accessoires zoals kussens, een plaid, een mooie plant of vazen.

En je kamer is hopelijk helemaal fris, schoon en heel mooi geworden….dat brengt nieuwe energie volgens de leer van de Feng Shui.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *