Zo fleur jij je kaarten op

Zo fleur jij je kaarten op

Kaarten versturen is iets van vroeger? Welnee joh! De hobby kaartenmaken is weer helemaal terug van weggeweest. Niet alleen leuk met kerst, maar ook voor een verjaardag, bruiloft of jubileum. Zie het als een persoonlijk project waar je je creativiteit de vrije loop kan laten gaan. En zeg nou zelf, analoge post voelt toch veel specialer dan een berichtje op WhatsApp?

Stickers

Je begint natuurlijk met een lege kaart en schrijft daarop jouw persoonlijke boodschap. Hierna gaat het creatieve werk beginnen. Een leuke manier om je kaarten mee op te vrolijken is het versieren met stickers. Kies ze uit op thema of op kleur en begin met versieren. Je kunt ze ook een beetje over elkaar plakken in plaats van naast elkaar om een vintage look eraan te geven.

Washitape 

Dit fenomeen is je misschien wat minder bekend, maar staat ook heel erg leuk om een kaart! Washitape komt van het Japanse woord ‘wa’ en ‘shi’. Heel letterlijk vertaald betekent het: Japans papier tape. Het is anders dan plakband omdat je het heel makkelijk af kan scheuren en staat er een vrolijke motiefje op. Je kunt zelfs over de tape overheen schrijven. Handig als je bijvoorbeeld een schrijffoutje hebt gemaakt. 

Glitters

Is de kaart voor een feestelijke gelegenheid? Kies dan voor glitters! Pak een tube knutsellijm en knijp voorzichtig in het flesje. Maak een dun lijntje langs de randjes van je kaart of maak een mooi figuurtje (bloemen, harten, sterren etc.). Pak vervolgens je favoriete glitters uit de kast en strooi over de lijm heen. Zorg ervoor dat alle lijm bestrooid is met glitter. Even laten drogen en klaar is kees!

Waxzegels 

Wanneer je kaart helemaal af is, is het tijd om hem te versturen. Maar vergeet ook vooral niet om de envelop te versieren! Een leuke manier om dit te doen is met een wax zegel. Dit maak je door wax te verwarmen en vervolgens te gieten op je envelop of kaart. Je pakt een zegel stempel en plaatst deze voorzichtig op de wax. Laat de stempel even staan totdat de wax afgekoeld is. Til hem op en je hebt een prachtige zegel! Dit geeft een ontzettend luxe uitstraling aan je envelop. 

Nu heb je alle tools in huis om je kaart en envelop een prachtige make-over te geven. Laat vooral je creaties zien en deel met anderen jouw technieken. Zo leer je van elkaar en kan je nog mooiere kaarten maken in de toekomst.  Zo bezorg jij de ontvanger van de kaart een onvergetelijke dag! 

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *