thuis werken

Zo creëer jij de ideale thuiswerkplek

Thuiswerken is de laatste tijd bij de meeste bedrijven vaker regel dan uitzondering geworden. Vooral het ‘hybride’ thuiswerken is mateloos populair. Dat betekent dat je een bepaald aantal dagen op kantoor werkt en een deel thuis. Dit heeft er zelfs voor gezorgd dat bedrijven bepaalde kantoren konden sluiten, waardoor ze flink hebben kunnen besparen op de kosten. Toch zien we dat lang niet iedereen een goede en vooral ook comfortabele thuiswerkplek heeft ingericht voor zichzelf. Nu is het bij een keer incidenteel thuiswerken geen probleem om dit aan de keukentafel te doen, maar werk je vaste dagen thuis, dan is een goede werkplek ontzettend belangrijk. Hoe je dit doet, vertellen we je hier.

Zorg voor een goede stoel en bureau

Het hebben van een goede thuiswerkplek begint natuurlijk met een bureau en daarbij passende stoel. Wat vooral belangrijk is, is dat je kiest voor een bureaustoel die in hoogte verstelbaar is. Een ergonomische bureaustoel is daarom vaak een goede keuze. Wat je namelijk ziet, is dat we in veel van de gevallen een verkeerde houding aannemen. Nu is dat op korte termijn niet direct een probleem, maar wanneer je structureel verkeerd zit, kan dit op lange termijn zorgen voor lichamelijke klachten in vooral de rug, nek en schouders. Ook een stabureau is daarnaast aan te raden. Zo kun je gedurende de dag meerdere malen gaan staan. Niet alleen goed voor je rug, nek en schouders, maar ook voor de doorbloeding van het hele lichaam.

Stabiele en veilige internetverbinding met VPN diensten

Wanneer je thuiswerkt, is een snelle en vooral stabiele internetverbinding natuurlijk wel zo prettig. Je zit er niet op te wachten dat je tijdens een online meeting ineens uitvalt omdat je verbinding niet sterk genoeg is. Zit je op de 1e of 2e verdieping van het huis, dan kan het raadzaam zijn om een wifi versterker te gebruiken. Zo voorkom je dat je netwerkproblemen krijgt tijdens een belangrijk overleg. Een ander punt is een veilige verbinding. Op kantoor hoef je hier natuurlijk niet over na te denken, terwijl dit thuis wel het geval is. Een oplossing voor dit ‘probleem’ is een VPN. Dit zorgt ervoor dat je gegevens extra worden versleuteld, waardoor niemand ze kan zien of onderscheppen. Online kun je verschillende aanbieders voor VPN diensten vinden en eenvoudig een abonnement afsluiten. Dit kan vaak al voor een paar euro per maand.

Ook gezelligheid past bij een goede thuiswerkplek

Een thuiswerkplek is natuurlijk naast een goede stoel, bureau en stabiele en veilige internetverbinding niet compleet zonder een beetje sfeer en gezelligheid. Alleen een bureau met computer draagt niet bepaald bij aan een gezelliger en sfeervolle omgeving. Maar wat past bij een goede thuiswerkplek naast de praktische zaken? Een plant doet het altijd goed, niet alleen decoratief, maar ook vanuit praktisch oogpunt. Vooral in een ruimte waar je weinig tot geen mogelijkheden hebt tot ventilatie, biedt een plant uitkomst. Vergeet daarnaast ook de accessoires niet om het geheel wat gezelliger te maken. Met deze tips zijn we ervan verzekerd dat jij ook je ideale thuiswerkplek weet te creëren.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *