oosterse lampen

Zo breng je de oosterse sfeer in je interieur

Als je van een romantische inrichting houdt, met veel kleur, sfeer en zachte verlichting, dan is de oosterse sfeer misschien iets voor jou. Je hoeft natuurlijk niet meteen je hele interieur te vervangen. Met een paar goed gekozen accenten en kleuren kom je al heel ver. En, vind je het niet geschikt voor de woonkamer, denk dan ook eens aan de slaapkamer of badkamer.

Lees hieronder hoe je deze stijl in jouw inrichting verwerkt.

Oosterse materialen

Als je aan het Midden-Oosten denkt, denk je al snel aan handgemaakte voorwerpen met traditionele patronen en decoraties zoals de kleurige handgeweven oosterse vloerkleden en kussens. Kussens kunnen ook van rijke stoffen zijn zoals fluweel of velours. Mozaïek en en houtsnijwerk zijn zie je veel. Net als de Arabische lampen van verschillende metalen.

Oosterse kleuren

In oosterse interieurs wordt vaak gebruik gemaakt van oker-, rode- en oranje tinten maar ook van azuurblauw en allerlei tinten turquoise. Goud- en zilverkleuren zijn ook populair.

Sfeer met oosterse lampen

Voor oosterse lampen en andere decoratieve voorwerpen wordt vaak gebruik gemaakt van allerlei soorten metaal, vaak koper of messing. Deze worden voorzien van een fijn gaatjespatroon waar het licht van de lamp doorheen schijnt. Dit zorgt voor sprookjesachtige schaduwen op de muren.

oosters windlicht
Oosters windlicht en mozaïek lamp

De poef en divan

De poef komt van oorsprong uit het Midden-Oosten en werd toen ook al gebruikt als kussen om op te zitten of als voetensteun. Een poef past dan ook prima bij een Oosterse inrichting. De poef was oorspronkelijk meestal van leer, maar je ziet ze ook in allerlei stoffen.

De divan is ook afkomstig uit het Midden-Oosten. De officiële definitie van divan is een lage rustbank. Het woord ‘divan’ komt van het Turkse ‘diwan’ wat Turkse staatsraad betekende. Een divan is een rustbank. Een bank in de vorm van een bed met kussens tegen de muur en rolkussens als steun.

Zo breng je de oosterse sfeer in je interieur
Kelim kussen en rolkussen

Accessoires

Als je op zoek bent naar accessoires die bij een oosterse inrichting passen, dan heb je een een ruime keus. Denk aan spiegels met een mozaïekrand, mooie windlichten. Een groot metalen dienblad is ook heel herkenbaar accessoire en is leuk om hapjes en drankjes op te serveren.

Oosterse accessoires
dienblad en windlicht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *