aanschaf nieuwe auto

Zo bespaar je op de aanschaf van een nieuwe auto

Een nieuwe auto kiezen kan best lastig zijn. Het aanbod is niet alleen ontzettend groot, maar eenmaal bij de autodealer krijg je ook nog eens ongelooflijk veel extra mogelijkheden aangeboden. Hierdoor zie je door de bomen het bos niet meer. Om nog maar te zwijgen over het budget. Want bij de autodealer ben je uiteindelijk vrijwel altijd duurder uit dan je had gepland. Hoog tijd om hier verandering in te brengen. Het leven is immers al duur genoeg. Een nieuwe auto hoeft hier niet verder aan bij te dragen. Met de volgende tips bespaar je gelukkig eenvoudig op de aanschaf van een nieuwe auto.

Budget vaststellen

Voor jouw bezoek aan de autodealer is het eerst belangrijker om een budget vast te stellen. Bedenk goed wat je maximaal kunt uitgeven. Hoeveel heb je op dit moment gespaard of welk bedrag kun je maximaal lenen? Ondanks dat geld lenen tegenwoordig ook gemakkelijk online kan. Is het belangrijk om vooraf goed over de mogelijkheden te laten informeren. Het doel is om hier in elk geval niet boven te komen.

Bij de garage zullen ze hoogstwaarschijnlijk al snel naar je budget vragen. Het is slim om hier een paar duizend euro onder te gaan zitten. Zo blijft er ruimte over voor onderhandelingen en zal je nooit boven je budget uit komen.

Slim onderhandelen

Vaak is er nog wel wat ruimte om te onderhandelen over de prijs. Verwacht hier echter geen wonderen van. Waar vroeger nog wel eens bijzondere mooie deals gesloten konden worden, is het tegenwoordig een stuk lastiger om nog wat van de prijs af te praten. De marges zijn relatief klein. Het lijkt misschien alsof je bij een dure auto nog veel van de prijs af kunt krijgen, maar dat valt in de praktijk dikwijls tegen.

Ga er vanuit dat je meestal niet meer dan 5 tot 8 procent van de oorspronkelijke prijs af kunt krijgen. Natuurlijk is dit alsnog een mooi bedrag, maar je mag dus geen wonderen verwachten. Bovendien ligt die marge nog lager bij goedkopere auto’s. Bij dure auto’s zijn er vaak meer mogelijkheden. Slim onderhandelen is dus goud waard.

Hierbij is het vooral goed om naar de verschillende opties te kijken. Vaak willen autodealers niet direct onderhandelen over de basisprijs, maar willen ze soms wel wat extra opties aan de auto toevoegen zonder extra kosten. Zo geniet je van meer luxe in de auto, zonder dat je de prijs direct omhoog ziet schieten.

Geen voorkeur voor kleur of uitvoering

Je kunt enorm veel geld besparen door je enkel vast te houden aan enkele voorwaarden voor jouw droomauto, maar tegelijkertijd wel flexibel te blijven op andere punten. Weet je bijvoorbeeld zeker dat je een specifiek type auto wilt hebben? Maar maakt het je niet uit in welke uitvoering of kleur deze beschikbaar is? Dan beschik je over een super fijne onderhandelingspositie.

De meeste autodealers willen namelijk af van de zogenaamde showmodellen. Deze zijn geheel nieuw, maar vaak niet geheel naar wens van de klant. Hierdoor blijven ze staan. Uiteindelijk zullen ze deze kwijt willen. Als jij geen waarde hecht aan het uiterlijk, dan is dit natuurlijk een prima manier om geld te besparen en alsnog over jouw gewenste auto te beschikken.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *