paddo's kweken

Zelf paddo’s kweken? Makkelijker dan je denkt

Gebruik je wel eens paddo’s? Dan weet je hoe belangrijk het is dat de kwaliteit ervan betrouwbaar is, zodat je geen ongewenste bijeffecten zal ervaren. Alhoewel er genoeg smart shops zijn die goede kwaliteit leveren, kun je er voor extra zekerheid ook voor kiezen om zelf te gaan kweken. Dat geeft je niet alleen een goed zicht op als het gaat om de kwaliteit, het kan ook simpelweg heel leuk zijn om hiermee aan de slag te gaan. Een beetje groene vingers zijn vereist, maar met het goed volgen van alle stappen en genoeg liefde en aandacht kom je ook een heel eind.

Heb jij groene vingers?

Om succesvol aan de slag te gaan met het kweken van bijvoorbeeld wietolie, andere planten of paddenstoelen, moet je een klein beetje groene vingers hebben. Weet jij zelfs een cactus binnen een paar weken te vermoorden? Dan vrees je waarschijnlijk dat je geen talent hebt, als het om kweken gaat, en dat je dit maar beter niet kunt doen. Niet nodig. Alhoewel niet iedereen met groene vingers geboren is, kun je jezelf best trainen als het gaat om de verzorging van planten. Wees echter niet te eigenwijs, en houd je goed aan de instructies en adviezen, dat geeft de grootste kans op een goede oogst. Tegen je paddenstoelen praten hoeft niet, tenzij je het zelf fijn vindt natuurlijk, maar letten op de juiste temperatuur, de juiste hoeveelheid vocht en licht, dat is wel belangrijk.

Zelf kweken werkt het best

Om in het wild de paddenstoelen te vinden die je zoekt, de magic mushrooms, is een lastige onderneming. Ten eerste vind je ze niet zomaar op iedere hoek van de straat, ten tweede moet je ook aardig wat kennis hebben om precies de juiste paddenstoelen er tussenuit te kunnen pikken. Een foutje kan vrij grote gevolgen hebben, aangezien niet iedere paddenstoel geschikt is om te gebruiken.

Zelf paddo’s kweken? Makkelijker dan je denkt
kweekset

Koop je magic mushrooms bij een smartshop, dan koop je ze doorgaans in gedroogde vorm. Wil je ze echt vers hebben, dan zal je ze zelf moeten kweken. Met een paddo kweekset van Zamnesia en alle instructies die hierbij horen, is dat helemaal niet lastig. Vaak is het een kwestie van wat water sproeien en de set op de juiste temperatuur, ongeveer 23 graden Celsius, bewaren, en de paddenstoelen beginnen vanzelf te groeien. Hoe je ze na het oogsten gebruikt, dat is aan jou. Je kunt er thee van zetten, bijvoorbeeld, maar ook ervoor kiezen om erop te kauwen of om (de juiste soorten) op te eten. Waar je wel altijd op moet letten is de dosering. Omdat de effecten van paddogebruik stevig kunnen zijn, dien je goed te weten hoeveel je kunt gebruiken op basis van je lichaamsgewicht en ervaring. Dit kun je online goed uitrekenen, zodat je niet voor vervelende verrassingen komt te staan.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *