wabi sabi woonstijl

Woonstijl Wabi Sabi

Wabi Sabi is een eeuwenoude Japanse filosofie die we veel terugzien in het interieur. Deze stijl staat voor eenvoud en de schoonheid van het ouder worden. Verwar Wabi Sabi niet met het pittige goedje wasabi. Sabi betekent namelijk ‘de bloei van de tijd’. Het is dus niet erg als er wat slijtage optreedt bij bepaalde woonitems. Lees snel verder en doe inspiratie op.

Woonstijl Wabi Sabi
Iets verkleurde metalen lampen

Een imperfecte stijl

Denk bij slijtage niet aan een bank waar de stof bijna helemaal vanaf is gesleten, maar meer aan een metalen lamp die wat verkleurd is of een ovale eettafel met een doorleefd houten blad. Imperfectie en onvolledigheid spelen een grote rol in deze verrassende woonstijl. Kijk eens rond bij een lokale kringloopwinkel. Hier kun je zomaar stuiten op een imperfect item dat perfect in jouw Wabi Sabi interieur past. Voor wat tegenhang kies je daarnaast voor meer ‘perfecte’ items, zoals een fauteuil met een zachte velvet stof of een opbergkast gemaakt van een gladde houtsoort.

Woonstijl Wabi Sabi
Tafels in wabi sabi stijl

Natuurlijk robuust

Natuurlijke materialen en aardse en natuurtinten zien we veel in de Wabi Sabi stijl. Combineer de natuurlijke materialen en tinten met wat robuuste items. Plaats bijvoorbeeld een industrieel dressoir tegen een beigekleurige wand. Wil je meteen de verfroller erbij pakken om je muur een natuurlijke kleur te geven, lees dan toch nog even verder. Een niet perfect geverfde wand past namelijk helemaal in de Wabi Sabi stijl. Ga daarom bijvoorbeeld voor structuurverf. Hiermee zorg je voor wat diepgang op de wand. Ook is een bakstenen muur helemaal passend in de stijl, of je deze nu authentiek laat of een kleurtje geeft.

Woonstijl Wabi Sabi
Eetkamer stoel Jesper Home in natuurlijke stijl

Een natuurlijke eethoek

Een andere goede combinatie is te maken in de eethoek. Kies voor een stoere eettafel met natuurlijk ogende eetkamerstoelen eromheen. De stoelen van Jesper Home ademen een natuurlijke sfeer uit en passen perfect in de Wabi Sabi look. Zet de stoelen aan een ronde tafel, zodat je elkaar gezellig kunt aankijken of kies voor een ovale eettafel als je een vorm zoekt die tussen rond en rechthoekig in zit. Aan een ovale tafel kun je je niet stoten en kun je makkelijk met iedereen praten. Daarnaast zet je gemakkelijk een extra eetkamerstoel aan een ovale tafel. Je hebt dus genoeg zitplekken, zonder dat de tafel veel ruimte in beslag neemt. Schuif dus gezellig aan en geniet in stijl van Wabi Sabi.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *