raambekleding slaapkamer

Welke raambekleding kies je voor de slaapkamer?

De keuze van raambekleding voor je slaapkamer is best belangrijk. Met raambekleding in je slaapkamer bepaal je of je veel of weinig licht wilt doorlaten, hoeveel privacy je wilt en het speelt ook een rol bij het reguleren van de temperatuur. Wat je voor je ramen hangt, kan daarom zelfs invloed hebben op hoe goed je slaapt. Wat is de ideale raambekleding voor jouw slaapkamer? Welke mogelijkheden zijn er?

Rolgordijnen

Rolgordijnen zijn een prima keuze voor de slaapkamer. Het aanbod in kleur en materiaal is groot. Ook als je niet wilt dat het licht ’s ochtends vroeg je slaapkamer binnenkomt, zijn er voldoende mogelijkheden. De verduisterende Duette® gordijnen bijvoorbeeld. Duette® gordijnen bestaan uit een dubbele laag stof waarvan een plissé gordijn is gemaakt. Ze houden niet alleen het licht buiten, ze werken ook isolerend bij kou en warmte. 

Mag of wil je niet boren in je kozijnen? Geen probleem. Er zijn ook rolgordijnen die met speciale clips op het kozijn geklikt kunnen worden. Dit is vaak de oplossing voor kunststof kozijnen en kantel- of kiepramen.

Overdag

Overdag kan je rolgordijnen optrekken zodat het licht en de frisse lucht naar binnen kunnen komen. Wil je overdag de rolgordijnen liever niet helemaal optrekken vanwege de privacy, dan kan je bij een Duette® gordijn ook kiezen voor een top down bottom up bediening. Hierbij kan je de gordijnen zowel van boven als van onderen openen. 

Er zijn ook duo-rolgordijnen die uit twee lagen stof bestaan die over elkaar heen schuiven. Eén laag bestaat dan uit een doorzichtige horizontale baan en één laag uit een ondoorzichtige baan.  Je kan ze zo stellen dat ze gedeeltelijk meer of minder licht doorlaten.

Vind je alleen rolgordijnen niet sfeervol genoeg, combineer ze dan met inbetween gordijnen of vitrage.

Welke raambekleding kies je voor de slaapkamer?
Duo rolgordijnen

Jaloezieën

Jaloezieën zijn een soort blinds die meestal van wat hardere materialen gemaakt zijn. Denk hierbij aan bamboe, aluminium (luxaflex), hout of kunststof. Er zijn zowel horizontale als verticale jaloezieën. Jaloezieën kunnen heel decoratief zijn, maar geheel verduisterend zijn ze niet. Tussen de verschillende lamellen of bij de bevestigingsgaatjes kan altijd wat licht doorkomen. Slaap je het beste in een verduisterde ruimte, dan zijn jaloezieën niet altijd de beste keuze, tenzij je ze combineert met bijvoorbeeld verduisterende overgordijnen.

Overdag

Bij jaloezieën heb je overdag de keuze om ze op te trekken of naar beneden te laten. Als ze naar beneden zijn, dan heb je de mogelijkheid om de lichtinval te doseren door de positie van lamellen bij te stellen.

Gordijnen

Stoffen gordijnen zorgen voor sfeer en zijn daarom een geliefde raambekleding in de slaapkamer. Wil je het echt donker hebben als je slaapt, kies dan voor verduisterende gordijnen. Verduisterende gordijnen zijn extra gevoerd en laten geen licht door. Semi-transparante of semi-verduisterende gordijnen houden veel licht buiten maar niet al het licht. Ze zorgen er wel voor dat mensen niet van buiten naar binnen kunnen kijken als het licht aan is.

Overdag

Gordijnen schuif je overdag open. Om inkijk en zonlicht tegen te gaan, kan je gordijnen het beste combineren met vitrage, inbetween gordijnen, rolgordijnen of jaloezieën.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *