moderne traplift

5 dingen die je moet weten bij het uitkiezen van een nieuwe traplift

Heb je op korte termijn een traplift nodig? Of ben je je alvast aan het voorbereiden op de toekomst? In beide gevallen moet je bij het uitkiezen van een nieuwe traplift niet over één nacht ijs gaan. Met het oog op het wooncomfort is dit één van de belangrijkste onderdelen van een woning.

Een traplift moet comfort bieden

Het is belangrijk om te beseffen dat een traplift comfort moet bieden. Dit heeft betrekking op het wooncomfort in zijn algemeenheid, maar ook op de traplift zelf. Als je op de zitting plaatsneemt, moet dit comfortabel aanvoelen. Het moet ook fijn zitten en je moet vooral nergens last van krijgen. Onderschat daarom het aspect van comfort bij een traplift nooit.

Je hebt meerdere mogelijkheden

Als je een traplift nodig hebt, denk je waarschijnlijk direct aan het kopen van een traplift. Dit is echter niet de enige mogelijkheid. Je kunt namelijk ook voor het huren van een traplift kiezen.

Een traplift huren of leasen is vooral voor de kortere termijn interessant. Heb je bijvoorbeeld een operatie op de planning staan, maar wil je nadien wel boven slapen? Dan kun je het beste voor een paar weken of maanden een traplift huren. Kijk wel even goed naar de traplift huren kosten en de geschiktheid van je trap en hou er rekening mee dat je wel een startbedrag moet betalen.

Mogelijk betaalt de gemeente het

Heb je vanwege medische redenen een traplift nodig? Als je aan een aantal eisen voldoet, betaalt de gemeente de traplift voor je. Je hoeft in dat geval alleen maar een maandelijkse bijdrage te betalen voor de traplift. Dit valt onder de regeling Wmo.

Doe hiervoor navraag bij je gemeente. Laat je goed informeren, verdiep je in de eisen en laat je vooral begeleiden. Je gemeente weet hier – als het goed is – alles over.

Een goede traplift gaat lang mee

Moet je de traplift zelf financieren? Dan ben je wellicht geneigd om voor een goedkopere variant te gaan. Dat is niet direct een aanrader, aangezien je langer kunt genieten van een hoogwaardige traplift. Een goede traplift gaat namelijk jarenlang mee.

Je kunt hier ook nog de waarde van je woning mee verhogen. Moet je na verloop van tijd je woning betalen? Door de traplift is je woning voor sommige mensen meer waard.

Maak geen overhaaste keuzes

Bij het uitkiezen van een nieuwe traplift moet je geen overhaaste keuzes maken. Maak de juiste afwegingen, slaap er een extra nachtje over en laat je goed informeren. Idealiter door zowel je gemeente als de verkoper/aanbieder van de traplift.

Weet je niet zo goed waar je het beste voor kunt kiezen? Dan kun je op het advies van de verkoper afgaan.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *