sloten maken

Waar vind ik een betrouwbare slotenmaker?

Wij van Slotenmaken Bilzen krijgen regelmatig de vraag hoe je een betrouwbare slotenmaker kunt herkennen. Die vraag is helaas niet vreemd. Veel consumenten hebben de laatste jaren te maken gehad met malafide praktijken van slotenmakers. Het gaat hierbij om werk dat niet goed is gedaan of slecht is uitgevoerd. Maar ook werk waar vervolgens een veel te hoog bedrag voor wordt gevraagd. 

Helaas heeft onze bedrijfsgroep hier geen goede reputatie aan over gehouden en zijn mensen achterdochtig als het gaat om het kiezen van een slotenmaker voor veiligheidssloten of deur en raambeveiliging.

Hoe u het beste een betrouwbare slotenmaker kunt vinden en voorkomt dat u met het verkeerde bedrijf samenwerkt bespreken we hierna.

Een slotenmaker die betrouwbaar is, waar vind ik die?

Uiteraard kunnen we meteen zeggen dat wij van Slotenmaken erkende slotenmakers zijn die betrouwbare werken uitvoeren in onder andere Beringen, Bilzen, Genk, Hasselt, Heusden-Zolder, Lanaken, Lommel, Maasmechelen, Sint-Truiden, Lokeren en Tongeren. 

Dat kunnen wij natuurlijk makkelijk zeggen. Maar hoe herkent u zelf een betrouwbare slotenmaker die zorgt dat uw inbraakbeveiliging op orde is, en waar vindt u die. 

Waar vind ik een betrouwbare slotenmaker?
slotenmaker aan het werk

Hoe herken ik een betrouwbare slotenmaker:

 • Transparant over prijzen
 • Werkt met erkende sloten
 • De professionele uitstraling 
 • Gecertificeerde techniekers
 • Goede reviews en ervaringen

Transparant over prijzen

Er is niets vervelender dan achteraf voor financiële verrassingen komen te staan. Stel u voor dat u de spoed dienst van een slotenmaker belt, ze bij u thuis komen, de klus klaren en vervolgens een veel hogere prijs rekenen dan afgesproken. Slechte slotenmakers rekenen vaak extra kosten voor spoed, belastingen en extra onvoorziene reparatiekosten. De bedragen hiervoor kunnen flink oplopen en laten u achter met een torenhoge rekening. Zorg er dus voor dat u alleen iemand inhuurt voor uw deur en raambeveiliging, deurslot beveiliging of inbraakbeveiliging die transparant is over de kosten van de diensten. Als je bijvoorbeeld belt voor informatie over de prijzen van slotenmaker Lokeren dan krijgt u direct een passend en transparant antwoord.

Werkt met erkende sloten

Eigenlijk behoeft dit weinig uitleg want het spreekt voor zich dat erkende slotenmakers ook erkende sloten gebruiken als ze uw voordeur repareren. Helaas gebeurt het nog regelmatig dat bedrijven sloten gebruiken die van inferieur materiaal zijn. Ondanks uw goede intenties is uw inbraakbeveiliging hierdoor niet in orde. De kans op inbraak wordt hiermee een stuk groter, want u maakt het dieven veel te gemakkelijk. De partners van Slotenmaken werken alleen met erkende veiligheidssloten zoals; SKG, Iseo, Yale, Cisa en andere ASSA ABLOY gecertificeerde sloten. 

De professionele uitstraling

Omdat u nooit 100% zeker kunt weten of een bedrijf de uitvoering van de klus, zoals uw voordeur repareren of veiligheidssloten plaatsen, goed aanpakt, is het belangrijk om een bedrijf te vinden die een professionele uitstraling heeft. 

Wat bedoelen we daar nu mee? Zou u het prettig vinden als er 2 werkmannen met gewone kleding en in een onbestickerd busje bij u komen aanrijden? Dat geeft haast het gevoel dat er een dievenbende aan uw deur komt. Uiteraard kun je niet alles aflezen aan het uiterlijk van een bedrijf maar als uw slotenmakers met eenduidige bedrijfskleding en een logo op het busje verschijnen schept dat meer vertrouwen. Deze uitstraling beperkt zich niet alleen tot logo’s en kleding. Aan de manier waarop u door het bedrijf te woord word gestaan kunt u ook veel opmaken. Nemen ze bijvoorbeeld altijd de telefoon op, is de informatie duidelijk, en kunt u bijvoorbeeld ook gebruik maken van een chatservice en geven ze ook inbraakpreventie tips?

Gecertificeerde techniekers

Ook dit zou eigenlijk voor zich moeten spreken. De techniekers die voor niet alleen slotenmaken Bilzen, slotenmaker Lokeren, maar ook voor die in Genk, Hasselt, Heusden-Zolder, Lanaken, Lommel, Maasmechelen, Sint-Truiden en Tongeren werken zijn allemaal gecertificeerd. Naast de certificering als slotenmaker worden de techniekers bovendien regelmatig bijgeschoold, als er bijvoorbeeld nieuwe veiligheidssloten op de markt komen. 

Goede reviews en ervaringen

Een betrouwbare manier om de juiste slotenmaker voor uw deurslot beveiliging of inbraakbeveiliging te vinden is de ervaring van anderen. U kunt hierbij uw vrienden vragen om tips en advies. Maar een andere veelgebruikte optie is het gebruik maken van een van de vele reviewpagina’s die u tegenwoordig op internet kunt vinden. Hiermee krijgt u betrouwbare informatie van mensen net zoals u. 

Wat zijn de kosten van een slotenmaker?

We hebben het net al gehad over de manier waarop je erkende slotenmakers kunt vinden, en waar. Maar wat zijn eigenlijk de kosten van een slotenmaker. Het is vanzelfsprekend dat de prijs voor een voordeur repareren, deur en raambeveiliging of veiligheidssloten laten plaatsen afhankelijk is van de klus. Om transparant te kunnen zijn over de prijzen is het dan ook het beste om uw situatie voor te leggen aan onze erkende slotenmakers. Per geval word dan bekeken wat de kosten zijn zodat u een transparante prijs krijgt. Een aantal punten zijn wel belangrijk om te weten. Bij Slotenmaken krijgt u namelijk:

 1. Tot 5 jaar garantie
 2. Verlaging van de BTW van 21% naar 6% als uw woning ouder is dan 10 jaar
 3. 5% korting als u een goedkopere offerte heeft van een andere aanbieder

Deze garanties gelden zowel voor Slotenmaker Bilzen, Slotenmaker Lokeren en alle andere slotenmakers van Slotenmaken in onder andere Beringen, Genk, Hasselt, Heusden-Zolder, Lanaken, Lommel, Maasmechelen, Sint-Truiden en Tongeren.

Wat is een malafide slotenmaker?

Tot slot willen we nog even samenvatten wat malafide slotenmakers zijn zodat we kunnen voorkomen dat u hier nu of in de toekomst mee te maken krijgt. Malafide slotenmakers hebben geen:

 • Goede reviews of naamsbekendheid
 • Juiste certificeringen
 • Goede gecertificeerde sloten
 • Professionele uitstraling door kleding, logo’s, stickers etc.
 • Goede klantenservice die bijvoorbeeld ook tips geven over inbraakpreventie
 • Transparante prijzen. Vaak komen er extra kosten bij waar je vooraf niet voor bent gewaarschuwd.
 • Garantie. Een slechte slotenmaker zal geen garantie geven omdat ze zelf ook niet overtuigd zijn van hun werk. 

Wij van Slotenmaker Bilzen willen erop hameren dat wij de klanttevredenheid en service hoog in het vaandel hebben staan. Het is spijtig dat malafide praktijken nog steeds voor komen, maar samen met onze collega’s uit heel Vlaanderen gaan we graag de strijd aan. Bel ons 24 uur per dag voor een spoed dienst of andere vormen van inbraakbeveiliging. We zijn altijd snel op locatie en werken met ervaren slotenmakers en gecertificeerde producten. 

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *