america

Waar heb je een ESTA voor nodig?

Ga jij binnenkort naar Amerika reizen? Dan is dit artikel voor jou bestemd. Je hebt namelijk een ESTA nodig om naar Amerika te kunnen reizen. Een ESTA is een verplichte elektronische reisvergunning voor reizigers die de Verenigde Staten van Amerika bezoeken met een visumvrij reisprogramma. ESTA staat voor Electronic System for Travel Authorization. ESTA is bedoeld om de veiligheid van reizigers te verbeteren en te garanderen dat reizigers aan de VS-veiligheidsvereisten voldoen. We vertellen je er meer over in dit artikel. 

Hoe krijg je een ESTA?

Om een ESTA te krijgen, moeten reizigers een beveiligd online aanvraagformulier invullen. Het aanvraagformulier vereist onder meer informatie zoals persoonlijke gegevens, contactgegevens en reisplannen. Nadat het formulier is ingevuld, wordt de aanvraag gevalideerd door de Amerikaanse autoriteiten. Afhankelijk van de resultaten van deze validatieprocedure, ontvangt de reiziger een goedkeuring of afwijzing voor ESTA.

Reizigers met een geldige ESTA kunnen met een visumvrij reisprogramma naar de VS reizen. ESTA is vereist voor reizen naar de VS met een luchtvaartmaatschappij, een cruiseschip of ander middel van transport. Reizigers zonder ESTA mogen de VS niet binnenkomen. Via deze link leer je meer over de ESTA en het proces van aanvragen. 

Als groep naar Amerika reizen

Als je met een groep naar Amerika wilt reizen, is het belangrijk dat iedereen een reisvergunning heeft. De meest voorkomende reisvergunning voor Amerika is het Electronic System for Travel Authorization (ESTA). Om een ESTA-vergunning voor je groep aan te vragen, is het belangrijk dat je alle vereiste informatie verzamelt en verzendt.

Om de groepsaanvraag ESTA Amerika te beginnen, heb je de namen en persoonlijke gegevens van iedereen in je groep nodig. Dit bevat informatie zoals de naam, geslacht, geboortedatum en het land waar je geboren bent. Daarnaast heb je ook informatie over je reis nodig, zoals de bestemming, de datum van vertrek en de verwachte reisduur.

Vervolgens moet je een online aanvraagformulier invullen. Als je alle vereiste informatie hebt verzameld, kan het formulier worden ingediend via de officiële website van de Amerikaanse regering. Nadat je het formulier hebt verzonden, worden alle aanvragen binnen enkele dagen beoordeeld. Afhankelijk van de omstandigheden kan de verwerkingstijd langer zijn.

Het is belangrijk om te onthouden dat het aanvragen van een ESTA-vergunning voor je groep een tijdrovende taak kan zijn. Het is daarom belangrijk dat je voldoende tijd hebt om alle informatie te verzamelen, het formulier in te vullen en de vergunning aan te vragen.

Een ESTA aanvragen

Met je ESTA mag je 90 dagen in Amerika blijven. Maar, hoe vraag je dit aan? Dit doe je met behulp van een aanvraagformulier. Het aanvraagformulier voor de ESTA bevat persoonlijke gegevens, waaronder je naam, adres, geboortedatum en land van herkomst. Je moet ook een paar korte vragen beantwoorden over je reisplannen en je gezondheid.

Eenmaal ingevuld, moet je het formulier verzenden naar de Amerikaanse autoriteiten, die het verwerken in hun systeem. Meestal heb je binnen enkele minuten tot enkele uren een antwoord. Als je ESTA wordt goedgekeurd, ontvang je een bevestigingsnummer dat je moet gebruiken om je ESTA te activeren.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *