Voor wat voor kerstboom kies jij dit jaar?

Voor wat voor kerstboom kies jij dit jaar?

Kerstbomen horen bij de feestmaand december en geven sfeer in huis. Maar het hoeft echt niet altijd een echte, groene boom te zijn. Je kan af en toe best eens voor iets anders kiezen.

De gewone, groene kerstboom

Ook als je voor een echte, groene kerstboom kiest, heb je verschillende keuzes. En ook al zingt men: O dennenboom, o dennenboom, echte kerstbomen zijn voornamelijk sparren. Echte kerstbomen zijn ook niet alleen maar groen. Ze zijn er ook in grijsgroene en blauwgroene tinten. De ene soort laat zijn naalden ook minder snel vallen dan de ander.

De kunstkerstboom

De laatste jaren zijn kunstkerstbomen steeds populairder geworden. De kunstkerstbomen van nu zien er ook een stuk realistischer uit dan die van een paar jaar geleden. Ze zijn vaak niet van echt te onderscheiden. Sommige bomen zijn compleet met lichtjes zodat je alleen de stekker nog in het stopcontact hoeft te doen. Een ander voordeel is natuurlijk dat ze hun naalden niet laten vallen. Kunstkerstbomen zijn er niet alleen in het groen, je kunt ze ook in allerlei onnatuurlijke kleuren kopen.

Het produceren van een kunstkerstboom heeft meer impact op het milieu dan het kweken van een levende kerstboom. Maar een kunstkerstboom gaat als het goed is jaren mee waardoor het milieu uiteindelijk toch beter af is.

De houten kerstboom

Het kan natuurlijk zo zijn dat je geen traditionele kerstboom wil en geen fan bent van de kunstkerstboom. Als je toch je huis in kerstsfeer wil brengen en op zoek bent naar een originele, moderne boom van natuurijk materiaal, kan je ook eens kiezen voor een houten kerstboom van Yelka of Spira. De bomen zien er strak en stijlvol uit en passen prima in een modern interieur. Net als een kunstkerstboom, gaat een houten kerstboom jaren mee. De houten kerstboom kan je net als een gewone kerstboom versieren met lichtjes, kerstballen en andere versiersels. Ze zijn in allerlei maten verkrijgbaar. Het is daarom ook een leuk idee om er een paar van verschillende grootte bij elkaar te zetten in een groep.

Voor wat voor kerstboom kies jij dit jaar?
Links de Yelka boom en rechts de Spira boom

Doe-het-zelf kerstboom

Wil je iets wat niemand anders heeft, dan kan je ook best zelf een alternatieve kerstboom in elkaar knutselen. Het hoeft niet eens op een echte boom te lijken. Een plant, een cactus, kersttakken, kastanje- of katjes takken in een vaas waar je kerstballen en lichtjes in hangt, brengen je ook in een kerstsfeer.

Kijk eens rond op het internet en je vindt de leukste ideeën om zelf een alternatieve kerstboom te maken. Laat je door je creativiteit leiden. Je kunt er allerlei materialen voor gebruiken zoals: takken, karton, lege of volle wc-rollen, eierdozen, dennenappels, enz. enz.

Voor wat voor kerstboom kies jij dit jaar?
Kerstboom van wc rollen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *