Veilig internetten met de beste VPN service
Foto: Gem Fortune/pexels

Veilig internetten met de beste VPN service

Laatst bijgewerkt:

Begeef je je online, dan lopen jouw computer en persoonlijke gegevens geheid veiligheidsrisico’s. Gelukkig kun je je daar steeds beter tegen wapenen. Hoe pak je dat nu aan, veilig internetten? Met de beste VPN service ben je ruim voldoende beveiligd en surf je anoniem en versleuteld. Lees hier meer over wat een VPN voor je kan betekenen en wat de beste VPN service is op het gebied van veilig internetten.

Wat doet een VPN?

Een VPN (virtual private network) zorgt ervoor dat je anoniem én beveiligd kunt internetten. Dat zit zo: wanneer jij je op jouw wifi-netwerk begeeft, dan zijn jouw computer en andere devices verbonden met jouw router. Deze router heeft een uniek ip-adres, waardoor al jouw activiteiten herleidbaar zijn. Het inschakelen van een VPN zorgt ervoor dat jouw persoonlijke ip-adres verborgen blijft. In plaats daarvan is het ip-adres van jouw VPN-aanbieder te zien. Zo laat je geen digitale sporen achter, en dat biedt veel voordelen.

Een VPN maakt internetten op nog meer manieren veilig:

  • Dankzij een VPN kun je anoniem downloaden en torrents gebruiken. Zodoende omzeil je regelgeving en boetes. 
  • Jouw ip-adres is afgeschermd, dus jouw activiteiten en gegevens zijn niet te achterhalen door kwaadwillenden. 
  • Sommige VPN services bieden de mogelijkheid aan om een adblocker in te schakelen of bepaalde website-inhoud te blokkeren.
  • Met een VPN log je veilig in op openbare wifi-netwerken.

Een ander groot voordeel van een VPN is dat je daarmee in het buitenland nog gebruik kunt maken van jouw vertrouwde streamingwebsites, zoals Netflix. 

Hoe weet ik wat de beste VPN service is voor veilig internetten?

Er zijn een aantal VPN-aanbieders op de markt die door veel experts en gebruikers worden aangeraden. Een greep:

Het abonneren op een VPN service uit de bovenstaande lijst is dus het beste wat je kunt doen als je veilig en anoniem wilt internetten. Maar weet ook dat er hiernaast nog veel meer uitstekende aanbieders zijn! Wil je zeker weten dat je de juiste keuze maakt, dan is het aan te raden om via Google op zoek te gaan naar betrouwbare reviews.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *