tweedehands fiets
Foto: Geraldine Li/unsplash

Tweedehands fiets kopen, een slimme investering

In deze tijd fietsen we meer dan ooit. Fietsen zijn bijna niet aan te slepen. Ben jij ook op zoek naar een nieuwe fiets? Wees slim en kijk dan eens wat verder en ga op zoek naar een degelijke tweedehands fiets. Als je dit gaat doen, is het wel belangrijk om eerst te bepalen aan welke eisen die fiets moet voldoen. En wat is het exacte doel van je aanschaf? Om gewoon van A naar B te fietsen of wil je je fiets gebruiken om langere tochten te maken? Verder heb je de keuze uit verschillende opties. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een fiets met een terugtraprem of zijn alleen handremmen al voldoende. En als je van plan bent om met je tweedehands fiets wat langere tochten te gaan maken, wil je dan dat de fiets wat extra versnellingen heeft? En zo ja, hoeveel versnellingen moeten het zijn? Een fiets kopen vraagt dus om keuzes maken. Het kopen van een tweedehands fiets brengt verschillende voordelen met zich mee en we leggen uit welke dat zijn.

Voordelen van een tweedehands fiets

Een groot voordeel van het kopen van een tweedehands fiets is dat je de fiets voor een lager bedrag koopt dan wanneer je een nieuwe fiets aanschaft. Het kan je echt heel veel geld schelen! Een ander voordeel van het kopen van een tweedehands fiets is dat het een milieuvriendelijk keuze is. Zo hoeven er bij een tweedehands fiets niet meer opnieuw grondstoffen gewonnen worden en hoeven deze grondstoffen vervolgens niet getransporteerd te worden vanuit verschillende plekken over de gehele wereld naar een centrale plaats. Iedere fiets die een 2e leven krijgt scheelt zo’n 20 kg aan metaal en rubber die op de afvalberg belandt. Soms ziet een tweedehands fiets er niet altijd meer spiksplinternieuw uit, maar hierdoor is een krasje op je fiets ook meteen een stuk minder erg. Heb je er daarnaast aan gedacht dat je met een tweedehands fiets ook een minder groot risico loopt dat je fiets gestolen wordt?

Rijklaar gemaakt door gediplomeerde fietsenmakers

Qua prestaties doen onze tweedehands fietsen niet onder van een nieuwe fiets. Alle tweedehands fietsen die je bij een betrouwbare fietsenwinkel koopt, worden namelijk eerst vakkundig onder handen genomen door gediplomeerde fietsenmakers. Zo wordt bijvoorbeeld de ketting nagekeken en eventueel gesmeerd en worden de remmen altijd grondig getest. Wielen, banden, verlichting, versnellingen; alle onderdelen van elke tweedehands fiets uit het assortiment worden goed gecontroleerd. Je weet daardoor dus zeker dat je bij ons een fiets aanschaft waar je echt wat aan hebt. De fietsen worden bovendien volledig rijklaar gemaakt, waardoor je dus direct op weg kunt met je ‘nieuwe’ aanwinst.

Welke tweedehands fiets wil je kopen?

Een fysieke winkel maar ook veel webshops staan vol met verschillende tweedehands fietsen in allerlei soorten en maten. Je kunt daar dus niet alleen terecht voor een ‘standaard’ tweedehands herenfiets of damesfiets, maar ook voor een mountainbike, wielrenfiets, kinderfiets of elektrische fiets. Een elektrische fiets is ideaal als je graag lange fietstochten maakt, terwijl een mountainbike juist erg geschikt is om mee te fietsen op ruig terrein.

Stadsfietsen hebben een wat langere wielbasis en zijn echt gebouwd om vooral veel rechtuit te rijden.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *