Trends lampen en verlichting 2019

Trends lampen en verlichting 2019

Verlichting is een belangrijk onderdeel van het interieur. Niet alleen het licht is belangrijk voor de sfeer in een ruimte. Een goed gekozen lamp in een stijl die bij de rest van de inrichting pas heeft ook een decoratieve functie. Ook in dit nieuwe jaar zijn er weer een paar nieuwe trends te ontdekken of hebben trends zich verder ontwikkeld.

Draadlampen

De lampen die je nog steeds veel ziet, zijn de draadlampen. Je ziet ze als plafonnières maar ook als hanglampen. Draadlampen worden ook wel neergelegd op de vloer of op een tafel. Ze zijn open dus het soort lampje dat je gebruikt is heel belangrijk voor het licht dat ze uitstralen.

Trends lampen en verlichting 2019

Lampen met geometrische vormen

De draadlampen uit het vorige punt hebben zich in het nieuwe jaar ook verder ontwikkeld. Je ziet nu ook lampen met allerlei geometrische vormen. De vormen worden strakker en het metaal of materiaal waarvan de lampen gemaakt zijn wordt dikker en breder.

geometrisch

Gloeilamp

Er zijn opvallend veel lampen waarbij het peertje goed te zien is en onderdeel uitmaakt van het uiterlijk van de lamp. Het is ook een beetje een retro trend uit de jaren ’70, maar dan in een modern jasje. Je ziet de peertjes in verschillende tinten en vormen.

gloeilamp

Oosterse lampen

Lampen met een Oosterse uitstraling passen prima in het interieur van dit jaar. Dat geeft een hele sfeervolle verlichting. Je ziet ze als hanglampen maar ook als lantaarns en tafellampen. De lampen zijn van metaal in verschillende kleuren. De lamp links van Light and Living is van metaal met daarin een fijn patroon van gaatjes. de zilverkleurig lamp past heel goed in een wat moderner interieur.

oosters

Goud en messing

Metaalkleuren zijn nog steeds helemaal in. De populariteit van koper lijkt een beetje op zijn retour. Maar in principe zie je allerlei kleuren metaal. Metaal staat voor glans en heeft een luxe uitstraling. Met name goud en messing lijken in opkomst.

messing

Industrieel XL

De industriële inrichting is al even populair. Daar is nog weinig verandering in gekomen. De stoere en stevige hanglampen zien we ook al langer. Ze lijken nu alleen nog een maatje groter te worden.

industrieel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *