elektrische fiets ouderen

Tips voor ouderen om meer in beweging te komen

Beweging is erg belangrijk voor onze gezondheid, dat weten we allemaal. Ook als je ouder wordt is het belangrijk om goed in beweging te blijven. Beweging is namelijk goed om ook op latere leeftijd nog lekker fit te blijven. Soms is het echter lastig om op latere leeftijd soms de motivatie of een reden te vinden om te gaan bewegen. In dit artikel geven we informatie over waarom het zo belangrijk is om te bewegen, en geven we je een aantal tips om als oudere toch iets meer in beweging te blijven.

Waarom bewegen?

Het regelmatig bewegen heeft verschillende gezondheidsvoordelen. Door te bewegen versterk je logischerwijs je spieren en ook de botten. Ook zou het de kans op verschillende aandoeningen, zoals hart- en vaatziektes en diabetes voorkomen. Ook helpt beweging tegen depressieve gevoelens. Verder zullen mensen die meer bewegen minder kans krijgen op borst- en darmkanker. Deze gezondheidsvoordelen zullen toenemen wanneer een persoon meer beweegt. Volgens de richtlijnen van de Gezondheidsraad, zou een oudere minimaal 150 minuten per week aan inspanning, zoals fietsen of wandelen. Verder is het belangrijk dat ouderen minimaal twee keer per week bot- en spierversterkende oefeningen doen. Maar, meer beweging is nog beter. 

Koop een elektrische fiets

Voor oudere mensen kan het soms toch te zwaar zijn om te gaan fietsen. Hier heeft de moderne technologie echter een goede oplossing voor bedacht. Tegenwoordig kun je namelijk zonder dat het al te veel inspanning kost, met een elektrische fiets op pad om bijvoorbeeld de boodschappen te halen of om op bezoek te gaan bij vrienden. Elektrische fietsen zijn aangedreven met een motortje, waardoor jij zelf geen zware fysieke inspanning hoeft te doen, maar tegelijkertijd toch wel in beweging bent. Zo is een elektrische fiets een uitstekende manier voor ouderen om toch meer in beweging te komen. Een flyer e bike heeft bijvoorbeeld een extra lage instap zodat ouderen hier gemakkelijk gebruik van kunnen maken.

Zoek een nieuwe hobby

Bij ‘beweging’ denken veel mensen gelijk aan sport. Sport kan echter voor sommigen te inspannend zijn. Gelukkig zijn er ook andere leuke activiteiten waarbij jij meer zal bewegen. Denk bijvoorbeeld aan tuinieren. Met het tuinieren ben je lekker in de weer en zal jij jouw spieren goed aan het werk zetten. Tuinieren is daarnaast ook hartstikke leuk, en je kunt bijvoorbeeld jouw eigen groenten verbouwen! Verder kun je uiteraard lekker gaan wandelen, alleen of met vrienden of vriendinnen. Een ander leuk idee is om te kijken naar een oppashond. Omdat je een hond frequent moet uitlaten, zal jij buiten lekker in beweging komen.

Bewegen is enorm belangrijk en voldoende beweging neemt meerdere gezondheidsvoordelen met zich mee. Met een elektrische fiets met lage instap voor ouderen of een leuke hobby buiten, zal je bijvoorbeeld meer in beweging komen. 

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *