Tips voor een nachtje weg

Tips voor een nachtje weg

Veel mensen doen het vaker per jaar, een nachtje weg. Dat kan op veel verschillende manieren en in Nederland zijn we hier heel goed in geworden. De mensen die in de drukte van de stad wonen ontvluchten de drukte op zoek naar rust en natuur. De mensen die op het platteland wonen zoeken juist weer de drukte en gezelligheid van de stad op. Zo is er voor iedereen wel een reden om een nachtje weg te gaan. Hier in dit blog vind je inspiratie voor een nachtje weg.

Wellness

Een manier om echt even tot jezelf te komen is een wellness dag. Een dag die volledig in het teken staat van lekker genieten en voor jezelf zorgen. In sommige gevallen bieden ze een Sauna met overnachting aan waardoor je de tijd niet in de gaten hoeft te houden en helemaal in de ontspanning komt. Hoe heerlijk om tijdens je saunadag lekker in de badjas rond te lopen en van daaruit direct naar je kamer te kunnen. Voor de saunaliefhebbers een perfect dagje uit. De volgende ochtend voor het ontbijt nog even snel een Finse Sauna en een dompelbad je dag begint meteen goed. Je er bijvoorbeeld voor kiezen om naar de Spa Weesp te gaan zodat je dicht in de buurt bent van een grote stad.

Citytrip

Nederland kent vele mooie historische steden om te ontdekken. Vaak heb je dan aan 1 dag niet genoeg is het net zo leuk om een nachtje in een hotel of bed & breakfast te boeken. Bij aankomst kan je de stad ontdekken en lekker uit eten gaan om daarna een borrel te doen bij een lokaal café. Dan heb je de volgende dag nog om de musea of andere cultuur te bezoeken. Elke provincie heeft wel een aantal steden die de moeite waard zijn om te bezoeken. Limburg heeft Maastricht, Brabant heeft Den Bosch, Zuid Holland heeft Den Haag en in het noorden zijn vooral Leeuwarden, Groningen en Sneek een aanrader.

Evenement

Bezoek eens in Concert in Amsterdam, met de Arena, AFAS Live en de Ziggodome bij elkaar in de buurt kan je elk weekend wel een optreden bezoeken die in je straatje past. Op loopafstand zitten vele goede hotels waar je vaak met combipakketten heerlijk kan overnachten. En als je toch in Amsterdam bent kan je meteen de stad ontdekken. Amsterdam is een echte wereldstad en zeer populair bij toeristen uit de hele wereld. Dus ook als je uit Nederland komt is Amsterdam leuk om te bezoeken, het is veel meer dan alleen coffeeshops, rondvaartboten en souvenirwinkels. Binnen de grachten zijn alle herenhuizen al een attractie op zich.

Kortom

Voor een nachtje weg hoef je Nederland niet uit. Er is genoeg te ontdekken in ons kleine kikkerlandje. Het voordeel is, je kan het meeste met het openbaar vervoer of eigen auto bereiken, dat scheelt een hoop gedoe met vliegen. Ga eropuit in eigen land en ontdek de pareltjes die Nederland te bieden heeft tijdens een lekker nachtje weg. Een Citytrip, wellnessdag of evenement bezoeken. Het kan allemaal.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *