inrichting kinderkamer

Tips voor de inrichting van de kinderkamer

De kinderkamer in jouw woning is één van de plekken in de woning die je niet volledig naar eigen wens hoeft in te richten. Dit komt natuurlijk omdat dit een van de weinige kamers in de woning is waar jij zelf niet in leeft. Toch is het wel belangrijk om je te bemoeien met de inrichting van de kinderkamer. Je wilt namelijk dat deze leuk en veilig is ingericht voor jouw zoon/dochter. Daarom geven we je in deze blog enkele tips die je kunnen helpen bij het inrichten van de kinderkamer!

Tijdloze inrichting

Tijdens het inrichten van de kinderkamer is het aan te raden om rekening te houden met de wensen en behoeften van het kind. Het is wel belangrijk om hierin reëel te blijven als ouder. Wanneer jouw kind bijvoorbeeld een extreme kleur uitkiest voor op de muren of op het kinderkussen, dan kun je de klok erop gelijk zetten dat het kind deze kleur na enkele weken of maanden niet meer leuk vindt. Probeer daarom het kind een beetje richting de neutralere kleuren te sturen. Dit zijn kleuren die het kind veel langer mooi zal blijven vinden, of in ieder geval niet snel lelijk gaat vinden. Deze kleuren maken de kamer niet alleen mooier, maar zorgen er ook nog eens voor dat je minder snel nieuwe spullen hoeft te kopen!

Tips voor de inrichting van de kinderkamer

Spullen kopen

Wanneer je een neutrale verf of een neutraal kinderkussen kopen wilt, dan doe kun je dit in de winkel of op het internet. We raden je over het algemeen aan om de inrichting van de kinderkamer op het internet aan te schaffen. In de winkel kan het kind maar zo een kleur verf of een extreem bedrukt kussen tegenkomen dat het kind per se nu wil hebben. Het is heel moeilijk om dit uit het hoofd te krijgen. Op het internet kun je gelukkig in de basis filters ervoor zorgen dat het kind alleen de relatief neutrale spullen te zien krijgt. Zo heeft het kind het idee dat hij/zij de keuze gemaakt heeft, maar heb jij van tevoren al een groot deel van de gevallen laten afvallen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *