8 tips om van je badkamer je eigen spa te maken

8 tips om van je badkamer je eigen spa te maken

Laatst bijgewerkt:

Een badkamer is tegenwoordig veel meer dan een plek om je te wassen.

De badkamer is ook een plek voor wellness, voor ontspanning, om jezelf te verwennen of om jezelf een beauty behandeling te geven. Dat vraagt wel om de juiste inrichting en spulletjes. Met de tips hieronder maak je van jouw badkamer je eigen persoonlijke spa.

1. Stralend wit

Het gebruik van de kleur wit werkt rustgevend en verhoogt de spa-beleving. Maak bijvoorbeeld gebruik van witte handdoeken en een witte badjas.

2. Omring je met natuurlijke materialen

Een ruimte moet natuurlijk prettig aanvoelen. Volgens de leer van de Feng Shui is het element water oververtegenwoordigd in de badkamer en is het belangrijk om daar tegenwicht aan te bieden. Dat doe je door warme tinten en accenten van natuurlijke materialen aan je badkamer toe te voegen zoals hout, bamboe of riet.

3. Muziekje erbij

Wil je extra van je eigen spa/badkamer te genieten, dan kan een ontspannend muziekje daarbij helpen. Tegenwoordig heb je daar speciale badkamer-radio’s voor. Een mobiel in bad is een minder goed idee. Als die mobiel ook nog aan de lader zit is het zelfs gevaarlijk.

4. TV in de spiegel

Tegenwoordig heb je TV’s die onzichtbaar zijn weggewerkt in de spiegel. Denk eens even na over de mogelijkheden. Zo kan je gewoon je favoriete serie op Netflix kijken als je in bad ligt.

5. Aandacht voor het licht

Hard licht of tl-licht helpt niet mee aan een ontspannende ervaring in je badkamer of spa. Zorg voor zacht licht. Kaarsjes verhogen de sfeer natuurlijk ook. Je kan natuurlijk ook geurkaarsjes kiezen.

6. Whirlpool of bubbelbad

geurkaars

Als je één investering kan doen die het waard is om van je badkamer je eigen spa te maken, dan is het wel om een je bad te laten vervangen door een whirlpool of bubbelbad. Een warm bad is al ontspannend, maar niets helpt je beter te ontspannen dan een bad met bubbels.

Er bestaan zelfbouwsets om van je bestaande bad een whirlpool te maken. Maar tenzij je ontzettend handig bent, is dat natuurlijk vragen om moeilijkheden. Spaar dan liever even door om het goed aan te pakken en een luxe whirlpool te laten installeren.

7. Natuurlijke geuren

Geuren zijn belangrijk voor je stemming en om te ontspannen. Geur kan je op verschillende manieren gebruiken in de badkamer. We noemden al de geurkaarsen (nummer 4). Maar ook met etherische oliën, badzout en body oliën kan je geur in je badkamer brengen.

8. Schoon en opgeruimd

Als je wilt genieten van je spa/badkamer, zorg dan dat de ruimte schoon en opgeruimd is en blijft. Als je moe thuiskomt en je moet eerst de badkamer gaan schoonmaken en opruimen voor je er van kan genieten, dan zal dat een grote afknapper zijn. Zorg daarom voor voldoende opbergruimte om je spullen op te bergen.

  1. Ik heb thuis van die heerlijke geurflesje en daar doe je dan een klein scheutje van in de jacuzzi. Als je dan de bubbels aanzet ruikt het heerlijk naar lavendel of bergamot. Net wat je zelf lekker vindt. Vooral nu met deze koude dagen zit ik er extra veel in !!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *