nieuwe auto

Tips om te besparen op een nieuwe auto

Je wilt een nieuwe auto aanschaffen, maar dat kost natuurlijk weer handenvol geld. Er komen zoveel kosten bij en je vraagt je misschien wel af of het nou nodig is of niet. Maar nadat je en auto voor een aantal jaren gereden hebt, dan wordt het weer eens tijd voor een nieuwe. Het kan ook zijn dat sommige gezinnen 2 auto’s nodig hebben. Met een is het bijna niet mogelijk om het gezin naar werk, school en andere activiteiten te brengen. Dus ga je er maar voor en koop je een nieuwe. Er zijn wel een aantal dingen waar je op kunt letten om ervoor te zorgen dat je op elk gebied wel wat geld kunt sparen.

besparen op je autoTweedehandse auto

Als je een nieuwe auto wilt kopen, dan zou het toch goed zijn om een tweedehandse auto te overwegen. Deze auto’s zijn niet alleen goedkoper, maar meestal is er helemaal niets mis met ze. Als een auto maar een jaartje of twee gereden heeft, en dus geen hoge tellerstand heeft, en helemaal geen schade opgelopen heeft dan is er helemaal geen reden waarom je geen gebruikte auto zou moeten kopen.

Brandstof

Hier kun je gewoon niet onderuit. Elk auto heeft brandstof nodig en dit is iets dat wekelijks bijgevuld moet worden. Je zou kunnen nagaan hoeveel elk auto verbruikt. Er zijn tools online die je daarmee zouden kunnen helpen. Je kunt ook naar je rijgedrag kijken. Misschien heb je vroeger niet echt acht hierop geslagen en blijkt het dat je best wat benzine kunt besparen door kortere afstanden te rijden of minder te zwieren.

Belastingen

Ook kun je wat besparen als we naar je belastingen kijken. Voor je auto betaal je 2 belastingen: inverkeerstelling (BIV) en de jaarlijkse verkeersbelasting. Het eerste is een eenmalige betaling en daaraan kun je niets veranderen, maar bij je jaarlijkse verkeersbelasting wel. Dit wordt samengesteld aan de hand van je motorinhoud, CO2-uitstoot, brandstof en euronorm. Het kan dus per model verschillen en het kost ook veel minder bij een benzinewagen. Ook is het belangrijk niet de wa verzekering te vergeten welke verplicht is.

Kentekencheck doen

Voordat je een tweedehandse auto gaat kopen moet je eerst nagaan of er werkelijks niets mee aan de hand is. Je moet hiervoor het kenteken online controleren. Het is helemaal gratis en het geeft je informatie die je nergens anders zou kunnen krijgen. Zo kun je ook nagaan of de verkoper helemaal eerlijk met je geweest is. Je ziet wat de dagwaarde is zodat je niet meer ervoor betaalt dan je moet, je ziet wat de kilometerstand is, of de auto schade opgelopen heeft, hoeveel eigenaren het gehad heeft en nog veel meer.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *