Tips om energie te besparen in de zomer

Tips om energie te besparen in de zomer

De energieprijzen stijgen en aan de andere kant moeten we energie besparen omdat dat goed is voor het milieu. Energiebesparende maatregelen zijn dus zowel goed voor je portemonnee als voor het milieu. Maar voor deze maatregelen wordt vooral gekeken hoe we energie kunnen besparen in de winter, terwijl er in de zomer ook het nodige te besparen valt.

In de zomer, als de temperaturen stijgen, wordt er gebruik gemaakt van allerlei middelen die ook energie kosten, zoals airconditioning of ventilatoren. Vaak wordt vergeten dat er ook andere kosten-effectieve manieren zijn om de hitte buiten te houden, bijvoorbeeld door goede zonwering of screens tegen de zon te plaatsen.

Soorten screens

Er zijn allerlei soorten screens die helpen om de hitte buiten te houden. Sommige screens worden aan de buitenkant geplaatst en zijn permanent. Maar er zijn ook screens die je eenvoudig aan de binnenkant van het raam kan plaatsen met behulp van zuignappen. Deze screens hebben als bijkomend voordeel dat ze makkelijk zelf op maat te maken zijn. Er zijn varianten die de zonnestralen tot 97% blokkeren en de temperatuur tot 8 graden lager maken. Vergeet ook niet om een screen op deur ramen aan te brengen.

Ook als je een dakraam, lichtstraat hebt kun je deze screens eenvoudig zelf aanbrengen. Ook screens voor overkapping of veranda helpen je huis flink koeler te houden.

Voordelen van screens voor de ramen

1. De zon buiten houden zonder het donker te maken

Wat je natuurlijk niet wilt, is dat je op warme dagen in het donker zit. Dat is bij screens niet nodig. Deze vorm van zonwering houdt de zonnestralen tegen en voorkomen op die manier dat je ramen opwarmen. Daarnaast laten ze nog voldoende licht door. Goed voor je eigen welzijn én voor de planten als je die hebt.

2. Vermindert gebruik van airconditioner

Doordat je huis minder warm wordt, is het gebruik van de airconditioner minder snel nodig. Aangezien airconditioners redelijk wat elektriciteit gebruiken, bespaar je daarmee behoorlijk wat geld en energie.

3. Screens zijn relatief goedkoop

In vergelijking met andere soorten zonwering en zonneschermen zijn screens relatief goedkoop, in elke maat te maken en makkelijk aan te brengen.

4. Screens houden UV straling tegen

Ook bij koeler weer beschermen screens je tegen UV-straling. Deze UV-stralen zijn verantwoordelijk voor het verbleken van de bekleding en hout van je meubels.

Bereid je nu alvast voor op de zomer

De winter is de beste tijd om je alvast voor te bereiden op de zon en warmte van de komende zomer. Met goede zonwering of screens houd je je huis koel zonder dat het donker wordt én bespaar je geld en energie.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *