koffers

Tips om de juiste koffer te kiezen

Er wordt weer volop gereisd en bij reizen horen natuurlijk tassen en koffers. Daarin is er veel te kiezen: hard of zacht, twee of vier wielen, groot of klein, praktisch of trendy, wel of geen beschermhoes en wel of geen ruimte verdeler.

In dit artikel geven we je tips om een praktische en stijlvolle koffer te kiezen, die past bij jouw manier van reizen en waarin je je spullen veilig kan vervoeren.

Harde of zachte koffer

Tips om de juiste koffer te kiezen
harde koffer van Suitsuit

De harde koffers, gemaakt van polycarbonaat of aluminium zijn trendy en lijken favoriet. Ze zijn licht, stevig, duurzaam en makkelijk schoon te houden. Ze bieden de nodige bescherming aan je spullen, ook als de koffer ruw behandeld wordt of nat wordt. Kijk bijvoorbeeld eens naar de mooie koffers van het merk Suitsuit als je op zoek bent naar een trendy harde koffer.

Zachte koffers zijn wat zwaarder en meestal gemaakt van canvas of polyester. Ze zijn wel flexibel. Dat is handig als je er wat meer spullen in wilt proppen. 

Als een zachte koffer scheurt, zijn ze meestal nog wel te repareren. Dat kan bij een harde koffer waar een barst in komt niet.

Koffer op wieltjes

Bijna alle koffers hebben wieltjes zodat je ze niet hoeft te dragen maar kan rollen. Wel moet je kiezen of je een koffer met twee of vier wieltjes wilt. Koffers met vier wielen zijn veel wendbaarder en makkelijker in elke richting te rollen en te draaien. Koffers met vier wielen zijn voor je comfort daarom een aanrader. Die vier wielen zijn aan de onderkant van de koffer bevestigd en kunnen daardoor wel eerder afbreken. Bij koffers met twee wieltjes zitten de wieltjes gedeeltelijk verborgen of ingekapseld in de koffer waardoor ze minder kwetsbaar zijn.

De maat is belangrijk

Bij de meeste luchtvaartmaatschappijen is een kleine koffer toegestaan als handbagage. Wie vaak vliegt weet dat er strenge regels zijn voor de afmetingen en het gewicht van zowel handbagage als gewone bagage. Deze regels, die per maatschappij verschillen, worden ook telkens aangepast. Het is daarom verstandig om dit vooraf te checken om bijbetalen te voorkomen. Als je vaak korte reizen maakt is het slim om een klein formaat koffer te kiezen die voor handbagage kan doorgaan.

Beschermhoes of niet?

Heb je een mooie koffer, dan wil je die graag mooi houden. Je weet natuurlijk nooit wat je koffer allemaal moet verduren nadat hij op het vliegveld op de transportband uit het zicht verdwijnt. Heb je een mooie koffer, dan wil je hem natuurlijk niet met krassen of vegen terugkrijgen. Hiervoor zijn er handige beschermhoezen.

Ruimte verdelers

Een koffer goed inpakken, is een vak op zich. Door gebruik te maken van ruimteverdelers kan je schoenen, ondergoed, kleding en toiletspullen handig en overzichtelijk van elkaar gescheiden houden. Veel koffers hebben ruimte verdelers van hetzelfde merk, die precies passen.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *