klassieke auto

Tips bij het investeren in exclusieve auto’s 

Een stoere rode Ferrari die overal waar je komt een eyecatcher is. Of een luxe Bentley, die de aandacht van voorbijgangers trekt. Exclusieve auto’s zijn een lust voor het oog en worden daarom ook vaak voor hun uiterlijk gekocht. De voornaamste reden van het investeren in een exclusieve auto is in de eerste plaats het uiterlijk van de auto maar daarnaast is het ook zeker een goede manier van investeren. In deze blog worden tips gegeven voor wanneer je van plan bent om te gaan investeren in exclusieve modellen.

Interessante modellen

Wanneer je graag wilt investeren in exclusieve auto’s zijn er een aantal modellen die extra interessant zijn. Bij het aanschaffen van deze modellen is de kans groter dat je geld overhoudt in de toekomst in plaats van dat de auto zijn waarde verliest. Het investeren in het juiste model auto kan zelfs voordeliger zijn dan het investeren in vastgoed. Maar welke modellen zijn nou geschikt voor deze investering?

De Mercedes SLR is een exclusief model met veel vermogen en daarnaast een unieke uitstraling. De auto is erg schaars en daarom maakt het dat dus een goede investering omdat het voor een echte Mercedes fan een erg interessante auto is. Ook twee modellen van Ferrari zijn het investeren waard. De Testarossa is in de afgelopen jaren in waarde verdubbeld en naar verwachting zal dit in de toekomst nog sneller gaan stijgen. Het andere model is de F355 waarvan de waarde in een aantal jaar ook flink is gestegen. Daarnaast zijn er ook nog een aantal modellen van Porsche die erg interessant zijn, met als favoriet de 911 uit verschillende bouwjaren en met extra speciale specificaties. 

Oldtimers

Een andere goede optie is het investeren in oldtimers. Er zijn meer dan genoeg verzamelaars die op zoek zijn naar het bijzondere collectors item waar zij bereid zijn hun geld aan uit te geven. Echter is het erg lastig om een zeldzaam exemplaar in handen te krijgen en daarnaast zijn de oldtimers vaak erg duur in aanschaf. Wel is het voordeel van op deze manier beleggen dat je zelf ook met de auto kunt pronken voordat je de juiste koper hebt gevonden. Maar het blijft een risico die je neemt doordat het oude auto’s zijn en de garantie er niet is dat er een koper komt die genoeg wilt investeren. 


Kortom, het investeren in exclusieve auto’s is een populaire maar zeker ook een dure hobby. Ben je nou op zoek naar een exclusief model dan kun je terecht bij The Engine Room.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *