Test: Ring Video Doorbell 3 Plus

De Ring Video Doorbell 3 Plus is een zogenaamde slimme deurbel. De deurbel is voorzien van een camera. Als er iemand aanbelt of als de bewegingssensor beweging detecteert, gaat de video in werking en krijg je een melding op je mobiele telefoon. Ook kan je op afstand praten met degene die aan de deur is.

In april 2018 testten we de Ring Video Doorbell 2. Nu, tweeënhalf jaar later is het tijd voor de opvolger: de Ring Video Doorbell 3. De Ring Video Doorbell 3 is een update waarbij verbeteringen zijn aangebracht op het gebied van de Wifi-verbinding, de bewegingsdetectie en privacy zones.

Betere Wifi verbinding

Wat nieuw is, is dat de Ring Video Doorbell 3 Plus ook met 5GHz WiFi verbinding kan maken. De Ring Video Doorbell 2 kon dat alleen met 2,4GHz. Over het algemeen geeft een 5GHz verbinding minder kans op storingen. Op 2,4GHz kunnen andere apparaten zoals bijvoorbeeld babyfoons, draadloze audio apparaten en bluetooth apparatuur storingen veroorzaken.

Makkelijk te installeren

Net als de bij de Ring Video Doorbell 2 is er bij de Ring Video Doorbell 3 alles aan gedaan, om het installeren zo makkelijk mogelijk te maken. Alles wat je nodig hebt, inclusief boortje, schroeven, batterij en schroevendraaier zit in de verpakking.

De Ring app

Installeer de Ring app en en fotografeer de QR-code en de app helpt je stap-voor-stap bij de installatie. De QR-code staat wel op de achterkant van de bel. Dus houd je wel aan de volgorde zodat je de bel niet weer van de muur hoeft te schroeven…

Heb je een abonnement nodig?

Je kan de Ring Video Doorbell 3 gebruiken zonder abonnement. Maar als je video’s wilt opnemen en die tot 30 dagen wilt kunnen terugkijken, heb je daar wel een abonnement voor nodig. Een abonnement heb je vanaf 3 euro per maand.

De Ring Video Doorbell 3 en 3 Plus

Er is een Ring Video Doorbell 3 en een Ring Video Doorbell 3 Plus. Het verschil is de Pre-roll functie. Door de Pre-roll krijg je de mogelijkheid beelden terug te zien van 4 seconden voordat de bewegingssensor wordt geactiveerd.

Conclusie

  • Volg de aanwijzingen en installeer de Ring app en zelfs als je totaal niet technisch bent, kan je de Ring Video Doorbell 3 Plus zelf installeren.
  • Het is ook mogelijk om de Ring Video Doorbell 3 Plus aan te sluiten op je gewone bel. De Ring app helpt je bij de configuratie hiervan. Wil je de Ring video Doorbell 3 Plus niet aansluiten op de bestaande bel, dan heb je een Ring Chime nodig om het geluid binnen te kunnen horen.
  • De kwaliteit van de beelden is uitstekend, ook in het donker.
  • Als je nog geen Ring Video Doorbell hebt, dan wil je natuurlijk de nieuwste versie, de Ring Video Doorbell 3 of Doorbell 3 Plus. Heb je al een Ring Video Doorbell 2 dan zijn er slechts kleine verbeteringen wat betreft de verbinding, bewegingsdetectie en privacy zones. Je kunt de Ring Video Doorbell 3 Plus op de bestaande boorgaten van de Ring Video Doorbell 2 plaatsen.

Leuke gadget voor de feestdagen:

Ring verwisselbaar voorpaneel
  • De adviesprijs van de Ring Video Doorbell 3 is € 199,- en die voor de Ring Video Doorbell 3 Plus € 229,-.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *