damesvoetbal

Steeds meer vrouwen houden van voetbal

Voetbal stond lange tijd vooral bekend als mannensport, daar is de laatste jaren echt wel verandering ingekomen. Het aantal vrouwen dat van voetbal houdt is groot en stijgt nog steeds. Ook de aandacht voor en de populariteit van het damesvoetbal neemt de laatste jaren snel toe.

Die liefde voor voetbal kan je op verschillende manieren uiten:

Als fan of supporter van een voetbalclub of voetballer

Vrouwen kunnen enthousiaste supporters zijn van de plaatselijke voetbalclub of van het nationale elftal. Het maakt daarbij niet uit of het vrouwen- of mannenelftallen zijn. Als supporter kan je thuis of live naar voetbalwedstrijden kijken en je favoriete elftal of speler aanmoedigen. Hoewel voetbal een teamsport is, kunnen afzonderlijke voetballers toch uitblinken. Het kunnen ware idolen zijn met een grote schare aan fans.

Als lid van een voetbalclub

Een paar decennia geleden had je als meisje gewoon pech als je van voetballen hield. Dan mocht je heel misschien als je een grote broer had, af en toe meedoen om een balletje te trappen. Dat is nu heel anders.

Je hoeft als vrouwelijke voetballiefhebber echt niet meer alleen vanaf de bank thuis naar wedstrijden te kijken. Je kan als meisje of vrouw gewoon op voetbal gaan, wedstrijden voetballen en meedoen aan de competitie. Volgens cijfers van de KNVB spelen er meer dan 150.000 vrouwen en meisjes amateurvoetbal en dat aantal stijgt nog steeds.

Je kan als meisje soms kiezen om in een gemengd elftal mee te spelen of in een elftal van alleen meisjes. Vrouwen hebben sinds 1994 hun eigen eredivisie en dat is tegelijk ook de hoogste afdeling waar je als vrouw in kan spelen. Als je heel goed bent, kan je zelfs profvoetballer worden. Kijk maar naar de Oranje Leeuwinnen.

Door te wedden op voetbal wedstrijden

Als je van voetbal houdt, vind je het misschien ook leuk om mee te doen aan toto’s of weddenschappen. Je kan samen met vrienden wedden op voetbalwedstrijden om geld of gewoon om de eer. Je kan het ook wat serieuzer aan pakken en via online websites wat geld inzetten en een gokje wagen. Het is zelfs mogelijk om live tijdens de voetbalwedstrijden te wedden.

Waarom is voetbal zo populair?

Je kan je afvragen waarom voetbal wereldwijd zo’n populaire sport is en geliefd is bij zowel mannen als vrouwen. Waarschijnlijk is het feit dat het overal ter wereld gespeeld wordt, een reden voor de populariteit. De regels zijn niet ingewikkeld en je hebt er bovendien weinig voor nodig. Een bal is in feite al genoeg om te kunnen voetballen waardoor je altijd en overal kan spelen.

Voetbal zorgt voor passie en het is in staat om hele steden of landen te activeren. Denk maar aan de oranjekoorts die toeslaat als het Nederlands elftal goed presteert in een toernooi of competitie.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *