beginnen met schilderen

Schilderen als hobby, hoe begin je ermee?

Heeft het je altijd al leuk geleken om te schilderen? Dan geven we je hieronder een paar tips hoe je het beste met deze hobby kan beginnen. Want schilderen is natuurlijk niet iets wat je zo maar kan. Het heeft oefening en geduld nodig, je moet bovendien inzicht in kleur en vorm ontwikkelen.

Voordelen van schilderen als hobby

Schilderen werkt ontspannend. Je kan het alleen doen met een gezellig muziekje of luisterboek op de achtergrond, of samen met anderen. Je kan het binnen of buiten doen. Je ontwikkelt er bovendien bepaalde eigenschappen mee. Zo leer je je te concentreren, verbetert je fijne motoriek en stimuleer je je fantasie en voorstellingsvermogen.

Hoe begin je met schilderen?

Als beginnend hobby schilder kan het lastig zijn om te beginnen. Want wat heb je nodig en wat ga je schilderen?

Om erachter te komen of dit een hobby is die jou ligt, is het leuk om met wat hulpmiddelen te beginnen. Zo kan je bijvoorbeeld beginnen met schilderen op nummer. Er zijn veel afbeeldingen waar je uit kan kiezen zoals bloemen, dieren, mensen, gebouwen of natuur. Voor een redelijke prijs ontvang je dan canvas met je gekozen afbeelding, benodigde acrylverf op nummer en penselen. Je kan er eventueel een lijst bij bestellen zodat je je kunstwerk meteen kan inlijsten.

Wil je het nog persoonlijker maken dan kan je ook schilderen op nummer met eigen foto. Je kan dan een foto van jezelf, je kind, je huisdier of een ander onderwerp uploaden. Je ontvangt dan je foto op canvas met de nummers die corresponderen met de kleuren verf. Leuk toch?

Zelf aan de slag?

Als je wat meer ervaring hebt, dan is het tijd om zelf te experimenteren. Je kan kiezen uit waterverf, acrylverf of olieverf. Over het algemeen is acrylverf het makkelijkst om mee te werken. Je mengt het met water, het droogt snel en je kan over foutjes heen schilderen. Je kan op papier of canvas schilderen. Volg bijvoorbeeld één van de vele tutorials volgen die op youtube staan die je stap voor stap een schilderwerk naar keuze laten maken.

Schilderen als hobby, hoe begin je ermee?

Materiaal

Schilderspullen kunnen vrij duur zijn. Begin daarom met wat goedkopere materialen. Verdiep je in het mengen van kleuren zodat je minder kleuren nodig hebt en zelf je kleuren kan mengen. Wees zuinig op je kwasten en spoel ze goed uit zodat ze langer meegaan.

Plezier is het belangrijkst

Bij een hobby als schilderen is het plezier het belangrijkst. Je hoeft geen kunstwerk te maken, dus leg de lat niet te hoog. Als je het vaker doet dan word je vanzelf beter.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *