newyork

Rubriek legt uit: ESTA aanvragen voor New York

Ben je van plan om komend jaar naar New York op reis te gaan? Vergeet dan niet een ESTA aan te vragen. Sinds 2009 hanteert de Amerikaanse overheid een regeling voor reizigers naar de Verenigde Staten. Het gaat om de zogenaamde Visa Waiver Program dat voor de veiligheid van Amerika in het leven is geroepen. Zonder ESTA is het niet mogelijk om de V.S. binnen te komen. In dit artikel leggen we uit hoe je een ESTA aanvraagt.

ESTA aanvragen, zo werkt het:

Het aanvragen van een visum via de ESTA-regeling kan via U.S. Customs and Border Protection. Het is vrij eenvoudig om zelf een visum te regelen. Surf naar de officiële website en klik op ‘Apply for an ESTA’. Vervolgens dien je alle stappen te doorlopen.

Onderstaand vind je een checklist met zaken die je nodig hebt voor de aanvraag:

  • Geldig(e) paspoort(en) van een Visa Waiver Program land.
  • Geldig e-mailadres.
  • Woonadres en telefoonnummer.
  • Telefoonnummer en e-mail van het noodcontact.
  • Aliassen of andere namen (Indien van Toepassing).
  • Nationaal ID of Persoonlijk ID-nummer.
  • Global Entry ID-nummer (Indien van Toepassing).
  • Adres en telefoonnummer van je werkgever (Indien van Toepassing).
  • Naam, adres en telefoonnummer van je contactpersoon in de V.S. (Indien van Toepassing).

Tip: Zorg ervoor dat je de ESTA zo vroeg mogelijk aanvraagt of tenminste 72 uur voor vertrek. Het kan namelijk in sommige gevallen 72 uur duren voordat de ESTA autorisatie geeft.

Kosten ESTA

Er zijn kosten verbonden aan dit visum. Via de officiële website kost dit per persoon $ 14,-. Ook zijn er tal van aanbieders die de ESTA-aanvraag voor je kunnen regelen. Hier zit wel een prijskaartje aan verbonden, tarieven variëren van $ 50,- tot zelfs $ 250,-.

Geldigheid ESTA

Na autorisatie is je ESTA 2 jaar geldig, of tot de vervaldatum van jouw paspoort wanneer deze binnen de termijn van je ESTA vervalt. Zolang je ESTA geldig is, is het toegestaan meerdere malen naar de Verenigde Staten te reizen. Wel dienen gegevens met betrekking tot je reis (verblijfadres, vluchtnummer etc.) te worden geüpdatet.

ESTA als verplichting

Ja, sinds 1 februari 2010 is de ESTA-toestemming verplicht voor alle reizigers. Zowel voor zakelijke- als vakantiereizen. Vergeet dus niet tijdig je ESTA aan te vragen voor jouw reis naar New York of een andere plek in de Verenigde Staten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *