samsung

Praktische tips om je Samsung A51 langer te kunnen gebruiken 

Na je Samsung Galaxy A51 meerdere jaren te hebben gebruikt, lijkt de batterij steeds sneller leeg te zijn. Waar je de telefoon een jaar geleden nog eens per twee dagen aan de lader had liggen, doe je dat tegenwoordig al aan het eind van de middag. Een verslechterde telefoon batterij hoeft geen reden te zijn om de smartphone te vervangen. Heb je de Samsung Galaxy A51 batterij vervangen bijvoorbeeld al eens overwogen? Er zijn verschillende bedrijven die deze reparatie aanbieden, waarbij je voor een paar tientjes profiteert van een telefoon die weer als nieuw lijkt. Je kunt er weer een lange tijd mee vooruit! Niet alleen het vervangen van de batterij in je toestel is mogelijk, ook een Samsung Galaxy A51 schermreparatie uit laten voeren kan wenselijk zijn. 

In dit artikel lees je meer over het op duurzame wijze omgaan met je Samsung smartphone, zodanig dat het vervangen van de batterij of het scherm zo lang mogelijk kan worden uitgesteld. 

Houd de accu van je telefoon op temperatuur 

Een van de oorzaken van een verslechterde capaciteit van de batterij in je Samsung Galaxy A51 is het niet op de juiste temperatuur houden hiervan. Vaak geldt dat de temperatuur tussen de 15 en 35 tot maximaal 40 graden Celsius zou moeten liggen. Op warme zomerdagen is het zodoende onverstandig het toestel in de brandende zon te blijven gebruiken; leg deze liever ergens op een koele plek in huis. Daarbij geldt specifiek voor de lithium-ion batterij dat het onverstandig is om deze volledig op te laden. Soms wordt gesteld dat het slimmer is om de accu bij zo’n 95% van de lader te halen. Andersom is het eveneens onverstandig om de accu volledig leeg te laten lopen. 

Maak gebruik van een hoesje en screenprotector 

Om schade aan het scherm van je Samsung Galaxy A51 te voorkomen wordt het gebruik van een hoesje sterk aangeraden. Kies bijvoorbeeld voor een backcover, waarmee je de achterzijde van de telefoon volledig afdekt. Hetzelfde geldt voor de zijkanten hiervan. De voorzijde bescherm je met een losse, glazen screenprotector. Zit er een kras op- of een barst in de screenprotector? In dat geval hoeft uitsluitend dit stukje glas vervangen te worden, in plaats van het volledige scherm. De beste bescherming bied je het toestel door een bookcase hoesje te combineren met een screenprotector. Zoals de naam al doet vermoeden valt een dergelijk hoesje als boekomslag om het volledige toestel. 

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *