Populaire design lampen van dit moment

Populaire design lampen van dit moment

Design lampen zijn vaak net wat exclusiever of specialer dan de massaproductie lampen die je in de grote winkelketens en bouwmarkten terugvindt. Ze zijn ontworpen om mooi te zijn en niet alleen functioneel. Designlampen zijn ook vaak voorzien van een naam of merk. Een designlamp is vaak wel wat duurder omdat er met de hand aan gewerkt wordt, omdat er maar een beperkt aantal modellen beschikbaar zijn of omdat ze door een bekende ontwerper ontworpen zijn.

Populaire designlampen

De industriële stijl is nog steeds heel populair. Lampen die bij deze stijl passen zijn vaak stoer en robuust en zijn vaak gemaakt van metaal of draadstaal. Qua design wordt er vaak gekeken naar lampen die vroeger in werkplaatsen of fabrieken werden gebruikt. Er zijn zowel design hanglampen als tafellampen in deze stijl.

Industriële hanglampen

Populaire design lampen van dit moment
Muuto Unfold, Ferm Living Collect Dome, Wever Ducre Wiro

Industriële tafellampen

tafellampen
Artemide Nessino, Foscarino Birdie, &Tradition Flowerpot VP4

FLOS Lampen

Voorbeelden van design lampen van een populair merk zijn bijvoorbeeld FLOS lampen. FLOS is een Italiaans design bedrijf opgericht in 1962 door Sergio Giandini. Dit bedrijf is een specialist op het gebied van design lampen en heeft in de loop van tijd een aantal herkenbare klassieke lampen voortgebracht.

Populaire design lampen van dit moment
Flos lampadina, Flos Snoopy, Flos Taccia Small

Design verlichting voor binnen en buiten

Lampen zijn vaak een sluitpost bij het inrichten van een ruimte of huis terwijl verlichting toch heel belangrijk en sfeerbepalend kan zijn. Design verlichting is er in alle vormen, maten, soorten en kleuren, zowel voor binnen als buiten.

Houd bij de keuze van een lamp rekening met:

  • ip-waarde – geeft aan of een lamp in een natte ruimte of buiten te gebruiken is
  • aantal lumen – geeft de sterkte van de het licht aan
  • wel of niet te dimmen
  • Kelvin en Cri-waarde – Kelvin geeft de warmte van het licht aan en cri geeft aan de kleurechtheid van de objecten aan die door de lichtbron verlicht worden
  • geïntegreerd led – deze lampen gaan wel lang mee maar kunnen niet altijd vervangen worden.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *