parking app

Parkeren met behulp van parkeer apps

Eindeloos zoeken naar een parkeerplaats in de buurt van je bestemming is er, als je een parkeer app gebruikt, niet meer bij. Of je nu ergens in het centrum van een drukke stad moet zijn, of op het vliegveld. Apps kunnen je helpen om een vrije parkeerplek te vinden. Dat scheelt tijd, ergernis en stress. Zo’n app geeft bovendien inzicht in de kosten en sommige apps helpen je ook om de goedkoopste plek te vinden.

Parkeren bij het vliegveld

Er zijn verschillende apps die je helpen om een plek te vinden dichtbij het vliegveld waarvandaan je wilt vliegen. Je kan thuis al een parkeerplaats reserveren. Maar hoe weet je welke parkeer app je moet gebruiken? Daar kan Parkcare, de vergelijker van parkeren op vliegvelden je bij helpen. Wil je bijvoorbeeld vliegen via Düsseldorf, dan kan je via deze website de prijzen vergelijken voor parkeren bij Düsseldorf airport. Je vindt dan de beste aanbieding en je kan kiezen voor verschillende diensten en services:

Shuttle parking – Je krijgt dan een parkeerplaats die wat verder van het vliegveld af ligt en waarbij je met een bus naar het vliegveld wordt gereden. Bij terugkeer gebeurt hetzelfde in omgekeerde richting. Dit is meestal een goedkope manier van parkeren.

Park en walk – De naam zegt het al, je parkeert je auto op loopafstand van het vliegveld. Bij terugkomst kan je ook zelf weer naar je auto lopen en naar huis rijden.

Valet parking – Je rijdt met je auto naar de vertrekhal. Een medewerker van de parkeerservice rijdt je auto naar een parkeerplaats waar je auto blijft zolang je weg bent. Bij terugkeer zorgt de parkeerservice dat je auto weer voor de vertrekhal staat. Heel comfortabel, maar vaak iets prijziger.

Park, sleep en fly –  Moet je heel vroeg vertrekken of kom je heel laat aan, dan kan het gemakkelijk zijn om naar een hotel in de buurt van het vliegveld te rijden en daar te overnachten. Het hotel zorgt voor vervoer naar het vliegveld.

Parkeren in het centrum van een stad

Parkeren in het centrum van een grote stad valt vaak niet mee. Een parkeer app helpt je om een vrije plek te vinden en geeft ook aan hoeveel het je kost. Er zijn verschillende parkeer apps met elk hun eigen voorwaarden. Vaak moet je je vooraf eenmalig registreren en betaal je aan het eind van de maand. Daarnaast ontvang je ook vaak een overzicht van de gemaakte kosten.

Het voordeel van parkeer apps is dat je niet van te voren hoeft te bedenken hoe lang je ergens wilt parkeren. Je betaalt precies en alleen voor de tijd dat je geparkeerd hebt. Je hoeft ook niet naar parkeerpalen te lopen om af te rekenen. Je zet de parkeer app aan als je komt en je zet hem stop als je weer vertrekt.

Je vraagt je misschien af hoe controleurs of parkeerwachten kunnen zien dat je betaalt via een parkeer app. De controleurs vullen eenvoudig je kenteken in, in hun systeem, en zij kunnen direct zien of je via een parkeer app parkeert en betaalt.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *