Op vakantie naar Duitsland, goed idee!

Op vakantie naar Duitsland, goed idee!

Nu vliegen steeds duurder en minder populair wordt vanwege het milieu, zoeken mensen steeds vaker naar een bestemming in de buurt. In één van de buurlanden bijvoorbeeld. Buurland Duitsland is een land dat veel mogelijkheden biedt voor allerlei soorten vakanties. We hopen je hieronder op wat ideeën te brengen.

Natuur of outdoor vakantie

Liefhebbers van natuur kunnen hun hart ophalen in het Zwarte Woud, de Moezelvallei of de Alpen. Je kan er naar hartelust wandelen en fietsen in de vrije natuur. Is dat niet natuurlijk genoeg voor je dan kan je in de Alpen ook abseilen, bergbeklimmen, raften, mountainbiken of aan canyoning doen. Bij canyoning volg je een rivier door een kloof door te abseilen, te wandelen, zwemmen en/of te klimmen. Voor nog meer natuur kan je ook in één van de vele natuur- of wildparken terecht. In of bij de natuurparken zijn er veel campings. Een camping zoeken zal dus geen probleem zijn.

Een culturele stedentrip

Duitsland is een stad met een rijke cultuur. Grote steden als Keulen, Berlijn, Hamburg en München zijn voorbeelden van steden met veel musea, paleizen en andere historische gebouwen. Als je van architectuur houdt kan je in veel Duitse steden zien hoe oude en moderne architectuur gecombineerd wordt. In de vele musea kan je zowel van hedendaagse als klassieke kunst genieten. Vanzelfsprekend kan je in de grote steden ook naar hartelust shoppen.

Naast de hanzesteden heeft Duitsland ook nog plaatsen met historische centra die stammen uit de Middeleeuwen. Voorbeelden zijn Rothenburg en Monschau. In steden zijn er altijd hotels en b&b’s in overvloed maar het is ook geen probleem om in Duitsland een camping te vinden aan de rand of net buiten de stad.

Op vakantie naar Duitsland, goed idee!
Kasteel Neuschwanstein

Een historische vakantie

Duitsland is rijk aan historisch erfgoed en staat vooral bekend om de vele, soms sprookjesachtige kastelen, burchten, torens, paleizen en kerken. Deze kastelen liggen vaak in een prachtige omgeving. Laat je rondleiden door kastelen en paleizen, wandel door de tuinen of bossen die eromheen liggen. Als je wilt, kun je zelfs in een kasteel overnachten.

Een culinaire vakantie

Elke Duitse streek heeft zijn eigen culinaire specialiteiten. Flammkuchen, bratwurst of sauerkraut zijn maar een paar voorbeelden. En ja, de hamburger komt oorspronkelijk uit Hamburg.

Ook de liefhebbers van bier en wijn zijn in Duitsland helemaal op hun plek. Maak een tocht langs verschillende ambachtelijke bierbrouwerijen en -proeverijen, wijngaarden en wijnproeverijen. De meeste wijngaarden vind je in het westen en zuidwesten van Duitsland

Een wellness vakantie

Wie even helemaal wil ontspannen, kan daarvoor terecht bij één van de vele Duitse kuuroorden. Op veel plaatsen zijn er thermale baden waar geneeskrachtig, warm water opborrelt uit natuurlijke bronnen. Dat water is rijk is aan mineralen. Vaak kan je er ook gebruik maken van modderbaden waarbij gedacht wordt dat de modder heilzaam werkt voor onder andere de huid en de spieren.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *