Foto Daniel Joseph Petty, Pexels

Op vakantie naar Canada, hoe hou je het betaalbaar?

Canada is als vakantieland misschien wat minder bekend, maar daarom niet minder de moeite waard. Canada is een groot land dat veel te bieden heeft: een prachtige, ongerepte natuur, mooie steden en vriendelijke mensen. Een reis naar Canada heeft wel de nodige voorbereiding nodig. In ieder geval een vliegticket en een visum. Door je vooraf te verdiepen in de mogelijkheden, kan je het betaalbaar houden.

Wat heb je nodig om Canada binnen te gaan?

Je komt Canada niet binnen zonder de juiste papieren.

Wie vanuit Nederland (met de Nederlandse identiteit) naar Canada wil reizen als toerist, heeft in ieder geval een geldig paspoort nodig. Kom je met het vliegtuig dan heb je een retourticket en een eTA nodig. Een eTA is de afkorting voor electronic Travel Authorization. Zo’n eTA Canada aanvragen kan alleen online, bijvoorbeeld via de aangegeven link.

De eTA is een officiële toestemming om het land te bezoeken en blijft vijf jaar geldig. Maar je mag niet langer dan 6 maanden aaneen gesloten blijven. Als het paspoort dat aan het eTA gekoppeld zit, verloopt, dan verloopt ook de eTA. Met je nieuwe paspoort moet je dan ook een nieuw visum aanvragen.

Hoe vraag een visum voor Canada online aan?

Om het eTA visum aan te vragen, vul je online een formulier in. Dat kost je slechts vijf minuten. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de gegevens die je invult exact overeenkomen met het paspoort waarmee je reist.

De kosten voor het aanvragen van een eTA bedragen 19,95 per persoon. Vraag een eTA ruim op tijd aan. Als dit niet lukt dan bestaat ook de mogelijkheid om er tegen betaling, één met spoed aan te vragen.

Andere visum soorten

Canada kent kent meerdere visa. Welk visum je voor Canada moet aanvragen, hangt af van hoe lang je blijft en met wel doel je naar Canada komt. Wil je langer blijven dan 6 maanden om te studeren of om te werken? Dan heb je daar een speciale vergunning voor nodig.

In de video hieronder wordt alles nog eens samengevat:

Tips die je reis naar Canada betaalbaar houden

Vervoer

Canada is een reusachtig land. Het is in oppervlakte 250 keer zo groot als Nederland. Het is zo’n 6500 km breed en 4600 km lang. Vervoer is daarom wel een dingetje. Een huurauto is de meest comfortabele manier om door het land te reizen. Je kan zelf kiezen waar je heen wilt en waar je stopt. Het is niet de goedkoopste manier. Goedkoper is de metro, bus (de Greyhound) en de trein. Bus en trein zijn een prima optie als je van stad naar stad wilt reizen. Ga je de natuur in, dan is een huurauto of een camper de beste keuze. Lees hier meer over reizen in Canada.

kanoën op een turquoise bergmeer

Stad of platteland?

Steden en met name de grote steden zoals Toronto, Ottawa en Vancouver zijn duurder dan de iets kleinere steden zoals Halifax en Quebec bijvoorbeeld. Op het platteland ben je nog minder kwijt, hoewel de reiskosten er hoger zullen zijn.

Schatting van verblijfskosten per dag in Canada

 • Low budget – backpacken, verblijf in hostels, fast- en street food of eigen maaltijden bereiden, openbaar vervoer, liften (liften is er veilig en toegestaan) en basis toeristische activiteiten:
  50-55 euro per dag
 • Medium budget – verblijf in budget hostels, reizen met de bus en metro, fast food en street food en deelname aan excursies:
  100-150 euro per dag
 • Luxe budget – verblijf in leuke hotels, huurauto, excursies met gids en iedere maaltijd uit eten:
  300-350 euro per dag

Welk seizoen bezoek je Canada?

Omdat Canada zo groot is, verschillen de temperaturen aanzienlijk. In sommige gebieden kunnen de winters lang en erg koud zijn. De zomer is de meest geliefde tijd voor toeristen. Van juni tot september is de temperatuur vaak boven de 25°C. Het gevolg is wel, dat de prijzen dan stijgen. De late lente of vroege herfst kunnen daarom goede en goedkopere alternatieven zijn voor een bezoek.

skyline toronto

Bezienswaardigheden die je niet wilt missen

Een paar ideeën:

 • Bekijk het Noorderlicht in Yukon
 • Bezoek ijsberen in het wild in Churchill
 • De skyline van Toronto bij nacht
 • Maak een kano tocht op één van de turquoise bergmeren
 • Breng een bezoek aan Fogo Island, Newfoundland met zijn schilderachtige vissersdorpjes
 • Laat je verrassen door de Art Gallery in Toronto
 • Eet kreeft op Prince Edwards Island voor de kust van Nova Scotia
 • Bezoek het reservaat van de Grizzly beren
 • Ga naar het Fundy National Park in New Brunswick voor prachtige wandelingen en snelle en grote wisselingen tussen de getijden
 • Breng een bezoek aan St John met zijn kleurige huizen en 500 jaar geschiedenis.

Ben je enthousiast geworden? Vergeet niet op tijd je visum voor Canada te regelen.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *