bretagne als vakantiebestemming

Geniet van een ontspannen, actieve vakantie in Zuid-Europa

Ben je nog op zoek naar een leuke bestemming voor de naderende zomervakantie? Het zuiden van Europa heeft je tal van fraaie plekken te bieden. Wat dacht je bijvoorbeeld van een verblijf aan het Gardameer? Terwijl je kinderen zich vermaken in het water, heb jij de gelegenheid om bij te komen met een goed boek of bijvoorbeeld je favoriete tijdschrift. Daarnaast biedt de omgeving van het Gardameer je alle ruimte om te wandelen en fietsen; een leuke manier om dit deel van Italië beter te leren kennen. Het gebied rondom het Gardameer is zeer groen. Daarbij maakt de noordelijke ligging ervan dat je het Gardameer ook aan kunt doen voor bijvoorbeeld een vakantie van twee weken. Het Gardameer is niet de enige plek in het zuiden van Europa die je zou kunnen overwegen voor je vakantie. In dit artikel vind je meer tips.

Boek een vakantie naar Bretagne in Frankrijk

Een goed alternatief voor een bezoek aan het Gardameer in Italië, is een trip naar Bretagne. Ben jij al eens op dit Franse schiereiland geweest? Bretagne heeft bezoekers veel te bieden, onder meer dankzij haar kustlijn die meer dan 1.200 kilometer lang is. Langs de kustlijn vind je tal van knusse havenplaatsjes, waar het zowel overdag als ’s avonds bij het diner fijn vertoeven is. Strijk neer op een van de gezellige terrassen, of kies voor een wandeling door de minstens zo sfeervolle steegjes in deze dorpen. Bretagne staat bekend om zijn culinaire hoogstandjes. De ideale vakantiebestemming voor de échte Bourgondiër!

Leuke plaatsen in de regio Bretagne

Voorbeelden van een aantal leuke plaatsen in de regio Bretagne zijn onder meer Rennes, Brest, Quimper en Vannes. Ook Saint-Malo is het bezoeken waard, wanneer je voor een vakantie naar Bretagne kiest. De verschillende steden staan bekend om hun rijke historie; ze zijn veelal middeleeuws van aard. Zoals reeds aangehaald vind je er niet alleen historie, maar ook diverse culinaire versnaperingen.

Verschillende Zuid-Europese eilanden

In plaats van een schiereiland, zou je ook een eiland als Ibiza of Tenerife kunnen bezoeken. Het zijn eilanden die je in de zomermaanden een garantie op mooi weer bieden; het is er vrijwel altijd droog en al snel meer dan 25 tot zelfs 30 graden Celsius. Een garantie die je in Nederland of België allerminst hebt.

Naast de Spaanse eilanden, zijn ook de Griekse eilanden in trek bij de Europese toerist. Leuk aan deze Griekse eilanden is dat ze op relatief korte afstand van elkaar gelegen zijn. Het maakt eilandhoppen mogelijk; overweeg het eilandhoppen rond de Cycladen en bijvoorbeeld Sporaden. Je kunt zo’n trip zelf samenstellen, maar ook een complete reis bestellen. Er zijn verschillende organisaties die het eilandhoppen aanbieden.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *